R.Muelleris dar dvejus metus vadovaus FTB | kl.lt

R.MUELLERIS DAR DVEJUS METUS VADOVAUS FTB

JAV Senatas trečiadienį vienbalsiai pritarė tam, kad Robertas Muelleris dar dvejus metus vadovautų elitinėms kovos su nusikalstamumu ir terorizmu pajėgoms - Federaliniam tyrimų biurui (FTB).

Išvakarėse prezidentas Barackas Obama pasirašė įstatymą, leidžiantį R.Muelleriui pasibaigus jo dešimties metų kadencijai dar dvejus metus užimti FTB direktoriaus postą.

R.Muelleris, kurį į šias pareigas 2001 metų liepą pasiūlė tuometinis prezidentas George'as W.Bushas, prie FTB vairo stojo likus savaitei iki rugsėjo 11-osios atakų, po kurių buvo pradėta pasaulinė kovos su terorizmu kampanija, dominavusi visą jo dešimties metų kadenciją.

FTB direktoriaus kadencijos trukmė buvo apribota iki dešimties metų 1972-aisiais, mirus įtakingam veikėjui Johnui Edgarui Hooveriui, kuris 48 metus geležiniu kumščiu vadovavo šiai žinybai.

J.E.Hooveriui, pirmajam FTB direktoriui, priskiriami nuopelnai už tai, kad pavertė biurą efektyviai veikiančia kovos su organizuotu nusikalstamumu agentūra ir pritaikė jos darbe daug modernių naujovių. Tačiau jis taip pat buvo kaltinamas persekiojęs politinius aktyvistus ir rinkęs slaptus duomenis apie politinius lyderius.

R.Muelleris sulaukė pilietinių teisių aktyvistų kritikos dėl piktnaudžiavimo plačiomis žvalgybos ir sekimo galiomis, kurias biurui suteikė Kongresas po rugsėjo 11-osiso išpuolių. Jis griežtai atmetė kaltinimus dėl įgaliojimų viršijimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS