„Infekcijos kastingas“: svarbus ir ūgis, ir smūgis | kl.lt

„INFEKCIJOS KASTINGAS“: SVARBUS IR ŪGIS, IR SMŪGIS

  • 1

Likus mažiau nei mėnesiui iki jubiliejinio festivalio „Mados infekcija“, kovo 24 dieną vyks „Infekcijos kastingas“. Remiantis ankstesnių metų statistika, iš tūkstantinės minios didžiuoju podiumu žingsniuos 300 charakteringiausių ir drąsiausių.

Modelis – ne pakaba!  

Madų pasaulio užkulisiuose, paslaptinguose ir dažnam neprieinamuose, šiandien atvirai kalbama apie aštriausias problemas ir ateities perspektyvas. Moterų ir vyrų lygiateisiškumas, saugumas, psichinė ir fizinė sveikata, lojalumas vyresniems modeliams – temos, kurios ne mažiau aktualios ir Lietuvoje, nes modelis – ne pakaba, o personažas, stipriai prisidedantis prie šou rezultato, rašoma pranešime spaudai.

„Jei pasaulyje didžiosios kompanijos modelius medžioja gatvėje siekdamos sutaupyti reklaminės kampanijos lėšų, „Mados infekcija“ kasmet skelbia viešą kastingą ieškodama naujų, nematytų veidų, kuriems šis renginys gali atverti kelius į profesionalią karjerą. Tą patvirtina Gyčio Gedvilo, Tuen Simono Pham pavyzdžiai – šiandien jie darbo pasiūlymų gauna visame pasaulyje. Svarbiausia, kad jaunuoliai, o ir brandaus amžiaus žmonės, būtų sveiki, sportiški ir energingi – tai išorinio grožio ir pasitikėjimo savimi pamatas. Nesvarbi nei rasė, odos spalva, plaukų ilgis, amžius ar randai. Pagrindinis dizainerių reikalavimas – autentiškumas. Kitas labai svarbus dalykas – organiškas modelio ir drabužių santykis pristatymo metu,“ – sako festivalio prodiuserė Renata Mikailionytė. 

Madų pasaulyje ūžiant aistroms dėl per lieknų modelių, Danijos mados etikos tarybos nuomone, situaciją galima pakeisti ne draudimais, bet rūpinantis prevencija, informacijos apie psichinės sveikatos ir mitybos sutrikimus sklaida. „Mados infekcija“ pritaria, kad tik sveikas ir laimingas modelis gali dirbti kokybiškai ir papirkti žiūrovus įtaigia energija. Beje, nors mados industrija yra bene vienintelė, kur moterų honorarai gerokai didesni už vyrų, visiems festivalio modeliams už išėjimus mokama po lygiai.

Medžios ir dizaineriai, ir agentūros     

Festivalio kastinge modelių ieškos ne tik „Mados infekcijos“ dizaineriai, bet ir svarbiausios Lietuvos modelių agentūros: „Image Group“, „Baltic Model Management“, „RUTA model management“, „First Face model“, „Modilinos model management“, „Supermodels“, „Major Amber Models“. Dalyvius taip pat stebės ir naujų veidų ieškos aktorių agentūra „Editos kastingas“.

Laukiami ne jaunesni nei 15 metų amžiaus dalyviai. Merginų ūgis turi būti ne mažesnis kaip 174 cm, vaikinų – 182 cm. Visa kita – be jokių apribojimų.

„Infekcijos kastingas“ vyks kovo 24 dieną, šeštadienį, 12 val., prekybos ir laisvalaikio centro „Panorama“ I-ame aukšte.

GALERIJA

  • „Infekcijos kastingas“: svarbus ir ūgis, ir smūgis
  • „Infekcijos kastingas“: svarbus ir ūgis, ir smūgis
  • „Infekcijos kastingas“: svarbus ir ūgis, ir smūgis
T. Stuko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

cha

Taip ir nenustačiau, kokios lyties tas padaras, nuotraukoje antras iš kairės. Nors ilgai žiūrėjau. Nei vyras, nei moteris, gal koks tarpinis ? Ir ką lietuviškai reiškia tas " infekcijos kastingas" ? Gal kas gali paaiškinti ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS