Makiažo meistrė apie šios vasaros grožio atributus: triumfuoja sveikas įdegis | kl.lt

MAKIAŽO MEISTRĖ APIE ŠIOS VASAROS GROŽIO ATRIBUTUS: TRIUMFUOJA SVEIKAS ĮDEGIS

  • 0

„Sveikai atrodantis įdegis ir savaiminio įdegio priemonės – populiarumo viršūnėje“, – pastebi makiažo meistrė Vytautė Žališkevičiūtė. Ji sako, kad grožio pasaulis šiam sezonui tikrai paruošė įdomybių. Nuo „nematomo“ makiažo, vadinamo „no make up“ tendencijų, iki spindinčio, primenančio „Victoria Secret“ angelus arba žaismingo, pagardinto ryškiomis detalėmis.

Nesikepinant saulėje – įdegusi oda?

Buvo metas, kai įdegis prilygo grožio klaidai, o moterys nuo saulės gynėsi skėčiais. Tačiau šiems laikams pasibaigus, įdegis daugiau niekada neprarado savo pozicijų, keitėsi tik žmonių požiūris į jį ir mados. Nuo ryškaus, bronzinio iki natūralaus ir vos pastebimo. Jau keletą metų iš eilės gyvuoja tendencija atsargiai elgtis su saule, o tai išpopuliarinio „sveiką įdegį“.

Makiažo meistrė atkreipė dėmesį, kad ne tik apsaugos nuo saulės priemonės, bet ir savaiminio įdegio produktai jau spėjo užimti pozicijas svarbiausiose grožio produktų lentynose. Tad net jeigu jūsų oda „nedraugauja“ su saule, yra daugybė kitų būdų kaip prisijaukinti įdegį.

„Jei esate blyški ar net labai blyški ir įdegti sunku, visada galite naudoti sausus arba kreminius (jei turite sausą odą) bronzantus ir taip sukurti įdegio efektą. Svarbu nepasirinkti per tamsaus ar per rusvo atspalvio priemonės“, – pataria moteris.

Jos pastebėjimu, aukso amžių šiuo metu išgyvena ir savaiminio įdegio priemonės, leidžiančios visiškai riboti kontaktą su saulės spinduliais ir taip apsisaugoti nuo priešlaikinio odos senėjimo.

Vasara = gaivumas ir lengvumas

Vasaros makiažą geriausiai apibūdina žodžiai „gaivumas“ ir „lengvumas“. Šią vasarą iš top tendencijų nesitraukia gaivi ir spindinti, tarsi „šlapią“ efektą turinti oda, o matinius lūpdažius pakeitė lengvesnės tekstūros pudriniai produktai. Na, o jei reikėtų išskirti vieną šios vasaros grožio atributą, pasak specialistės, tai – spindesys. Veido, plaukų – viso kūno. Pageidautina, kad visuomet būtumėte apšviesti lyg scenos šviesų.

„Apibendrinant tendencijas, makiažo fronte – trys kraštutinumai: „no make up“ makiažas, spindintis ir seksualus „Victoria Secret“ makiažas su ryškiu įdegio efektu ir minimalistinis įvaizdis su viena ryškia detale, pavyzdžiui, šių metų spalva – koraline. Ja galima dažyti tiek lūpas, tiek apvesti akis“, – pataria makiažo specialistė.

Visgi ji mano, kad aklai vaikytis tendencijų neverta. Geriau rinktis tai, kas labiausiai tinka ir patinka. Ne visi gali ar nori dažytis neoniniais lūpdažiais ir, priešingai, jei ryškios tendencijos traukia, būtinai jas išbandykite ir paverskite saviraiškos dalimi.

Makiažo taisyklė – „mažiau yra daugiau“

„Dienos metu dažniausiai aš tik užmaskuoju paakius, paraudimus, spuogelius ir minimaliai paryškinu veido bruožus. Pastebiu, kad vis dažniau renkuosi tik kremą, turintį SPF, priemones antakiams, tušą ir skaistalus – tiek man visiškai užtenka. Kartojau ir kartosiu, kad kuo daugiau dėmesio skirsite veido priežiūrai, tuo mažiau makiažo reikės“, – įsitikinusi specialistė.

Tad ji pataria investuoti ne tik į grožio priemones, bet ir į kokybišką makiažo pagrindą, kurį naudosite diena iš dienos. Anot specialistės, ši priemonė, kiek leidžia odos tipas ir netobulumai, kuriuos reikia maskuoti, turėtų būti kuo lengvesnės tekstūros ir būtinai su SPF filtru.

Vasarą nepamirškite odai suteikti ir taip trūkstamo drėkinimo, jo ypač reikia po saulės vonių. Efektyvu ir labai malonu odą atgaivinti vienkartinėmis lakštinėmis veido kaukėmis. Na, o pirmoji pagalba nudegusiai odai – priemonės, kurių sudėtyje yra raminančio ir šaldančio alavijo.

Panašu, kad artėjanti vasara atneša ne vieną makiažo subtilybę, tad šį sezoną bus tikrai įdomu, o nepriekaištingą įdegį galite pradėti kurti jau dabar, nė nelaukdami karštų saulės spindulių. Ant saikingai įdegusio kūno puikiai atsiskleis ryškios detalės. Tiesa, prisiminkite auksinę taisyklę – visuomet geriau atrodys mažiau makiažu padengtas veidas nei jo perteklius, o labiausiai jus papuoš prižiūrėta ir išpuoselėta oda, nesvarbu, kokios grožio tendencijos pūstų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS