Specialistės pataria, kaip kovoti su plaukų slinkimu ir lūžinėjimu | kl.lt

SPECIALISTĖS PATARIA, KAIP KOVOTI SU PLAUKŲ SLINKIMU IR LŪŽINĖJIMU

  • 2

Gražūs ir išpuoselėti plaukai – kiekvienos moters vizitinė kortelė. O ką daryti, jei jie slenka, lūžinėja ir atrodo tarsi nušiurę šiaudai? Metas susirūpinti. Kasdien su grožiu susiduriančios estetinės ir kosmetinės dermatologijos specialistė Renata Bartusevičienė ir nuosavam verslui – jaunystės, grožio ir sveikatos namams – vadovaujanti Agneta Kleizienė pasidalino vertingais patarimais, kaip atgaivinti pažeistus plaukus.

Kasdien netenkame nuo 50 iki 100 plaukų, tačiau jei jų iškrenta dar daugiau, vertėtų susirūpinti ir ieškoti plaukų slinkimo priežasties.

Kodėl slenka plaukai? 

„Jeigu apsinuodijote sunkiaisiais metalais, plaukai slenka kuokštais arba vos patempus lieka saujoje. Jei plaukai slenka ilgiau nei du mėnesius, reikėtų pasitikrinti vitamino D kiekį kraujyje. Taip pat būtų pravartu atsakyti į klausimą, gal prieš kurį laiką ar šiuo metu patiriate didelį nervinį sukrėtimą?“, - klausia „DR klinikos“ dermatovenerologė, estetinės ir kosmetinės dermatologijos specialistė R. Bartusevičienė

Plaukai slenka dėl nesubalansuotos mitybos, įvairių ligų (gripas, diabetas, infekcijos), vaistinių preparatų poveikio (antibiotikų, beta-blokatorių ir kt.), hormonų pusiausvyros sutrikimų, tiesioginių saulės spindulių, karšto oro, sūraus jūros vandens ir dėl kitų veiksnių.

„Plaukų slinkimą skatina nesubalansuota mityba, dieta, vitaminų ir mikroelementų trūkumas. Plaukų folikulai silpsta, jei trūksta vitaminų C, B5, B6, PP, mikroelementų – geležies, cinko, kalcio, magnio, fosforo ir kitų“, – įspėja R. Bartusevičienė.

Plaukų folikulai silpsta, jei trūksta vitaminų C, B5, B6, PP, mikroelementų – geležies, cinko, kalcio, magnio, fosforo ir kitų.

Pasak estetinės ir kosmetinės dermatologijos specialistės, plaukų slinkimą bei lūžinėjimą taip pat veikia stresas, pervargimas, emocinės krizės. Šiuo atveju susiaurėja kraujagyslės, sutrinka plauko mityba, plaukas plonėja ir iškrenta. Taip pat pastebėta, kad labiausiai plaukai slenka rudenį ir pavasarį. Kaip rašoma pranešime spaudai, vėsiu periodu padidėja odos riebalinių liaukų sekrecija, nes reaguodama į žemą temperatūrą, pernelyg sausą patalpų orą, oda išskiria daugiau riebalų, o tai skatina plaukus slinkti.

„Taip pat reikia nepamiršti ir netinkamos plaukų priežiūros. Dažnas džiovinimas elektriniu džiovintuvu, cheminis dažymas, plauką stipriai įtempiančios šukuosenos – tai itin plauką žalojantys veiksmai. Cheminės priemonės pakeičia vidinę plauko struktūrą, trikdo plauko riebalinių liaukų veiklą. Taip užkemšamos galvos odos poros, plaukas gauna nepakankamai deguonies, kitų reikalingų medžiagų ir miršta“, – teigia gydytoja.

Kasdienė plaukų priežiūra

Norint atstatyti pažeistus plaukus, būtina imtis šių priemonių: aktyvinti mikrocirkuliaciją, pamaitinti organizmą vitaminais, aminorūgštimis, mikroelementais ir rinktis tinkamas plaukų priežiūros priemones. Ypač svarbu rūpintis ne tik plaukais, bet ir galvos oda.

Grožio ir sveikatos namų įkūrėja A. Kleizienė pati savo kailiu ne kartą išbandė ekstremalias plaukų transformacijas.

„Kas kartą plaudama galvą naudoju plaukų kaukes. Žinoma, neapsieinu ir be papildų, nes norint atgaivinti nualintus plaukus reikia dvigubos jėgos. Norėdama išlaikyti savo plaukų vientisumą, eidama į pirtį neretai plaukus ištepu kauke. Taip pat niekada nepamirštu natūralios kilmės plaukų aliejaus, pavyzdžiui, argano“, - patarė žinomo krepšininko Lino Kleizos žmona.

Agneta pasakoja, kad atostogų metų stengiasi nedžiovinti plaukų džiovintuvu, šlapių nedraskyti šepečiu, tačiau kasdieniame gyvenime, kai visur tenka lėkti, plaukus ne tik tenka džiovinti, bet ir naudoti žnyples. „Tačiau aš niekada netaupau grožio sąskaita. Jei matau, kad mano plaukų galiukai išsišakoję, juos nurėžiu be gailesčio“, – teigia moteris.

Pagalba plaukams

R. Bartusevičienė ir A. Kleizienė tvirtina, kad laikantis šių paprastų patarimų, jūsų plaukai taps žvilgantys, sveiki ir visuomet bus pamaitinti:

• Jei plaukų slinkimas suintensyvėjo, atlikite kraujo tyrimus. Galbūt jūsų organizmui trūksta seleno, geležies arba vitamino D.

• Netingėkite retsykiais pamasažuoti galvos skalpą – tai aktyvina odos mikrocirkuliaciją, atpalaiduoja plauką prilaikantį raumenį, pagerina kraujotaką.

• Plaukus rekomenduojama trinkti du-tris kartus per savaitę, kaskart galvą reikia trinkti du kartus: pirmą kartą tolygiai paskirstyti šampūną ant drėgnos galvos odos ir, švelniai pamasažavus, nuplauti. Antrą kartą – švelniai įmasažuoti ir palaikyti 3 minutes ir gerai išskalauti.

• Pasitelkite maisto papildus, stiprinančius plaukus.

• Neriškite stipriai plaukų.

• Atšalus orams, dėvėkite kepures.

• Įsigykite minkštą plaukų šepetį. 

• Naudokite šampūną ir kitas priemones, kurios padeda stiprinti plaukų šaknis ir prisideda prie plaukų augimo proceso.

• Puiki gaivinamoji ir maitinamoji priemonė, tinkanti visų tipų silpniems ir lūžinėjantiems plaukams – linų sėmenų kaukė.

• Jei jūsų plaukai pažeisti, tuomet miegoti eikite plaukus išsitepusios aliejais, pavyzdžiui, argano ar kokoso.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

WW

Isbandziau visokias imanomas priemones nuo plauku slinkimo - niekas nepadejo. Naudojau ir papildus plaukams stiprinti ir sampunus ,kaip sakoma, nulis sveiku. Kaip slinko taip ir slinko. Liko maziau kaip puse plauku,tik tada galu gale nuejau pas odos gydytoja. Ji man nieko idomaus nepasake, padare kraujo tyrima ir... viskas. Bet uzrase ant lapelio sampuna ir seruma plaukams nuo slinkimo ir sitie dalykai man buvo tikru tikriausias issigelbejimas. Tai Thymuskin sampunas plaukams ir serumas. Na, kaina,kaip cia pasakius, labai didele,bet kai grese nuplikti, teko pasirinkti. Naudoju jau nuo geguzes men., plaukai nustojo slinkti, o nutrupeje atauga. Tikrai stebuklinga priemone. Kam reikia,galite isbandyti. Ieskojau internete ir pirkau internete.

pradzia

vietoje geranorisku , naudingu patarimu tik reklama sau

SUSIJUSIOS NAUJIENOS