Vaikų stilistė pataria, kaip mažylius aprengti šiltai, stilingai ir nepermokant | kl.lt

VAIKŲ STILISTĖ PATARIA, KAIP MAŽYLIUS APRENGTI ŠILTAI, STILINGAI IR NEPERMOKANT

  • 2

Atšalus orams, šeimos su mažamečiais vaikais skuba ieškoti šiltesnių drabužių, kuriuos renkant svarbu ne tik jų praktiškumas bei universalumas, bet ir kaina. Vaikų mados ir stiliaus tinklaraščio „Two makes six“ autorė bei keturių vaikų mama Ieva Arnauskienė pabrėžia, kad drabužiai mažiesiems turi būti patogūs, patvarūs ir kokybiškai pasiūti, tačiau kartu yra įsitikinusi, kad tam visai nebūtina smarkiai išlaidauti. Vis tik ne vienam iš mūsų kyla klausimas – ar įmanoma tai suderinti?

Kokybė svarbiau už prabangų prekės ženklą

Ieva, auginanti dvi dvynukų poras, pripažįsta, kad gyvenimas jai pateikė nemenką iššūkį – rūpintis keturiais aktyviais mažyliais. Žinoma, kad juos aprengti gražiai ir nebrangiai dažnai tampa galvosūkiu. Tačiau tinklaraščio autorė sako turinti kelias apsipirkimo taisykles, kurios jai visada padeda sutaupyti.

„Su vyru auginame keturis mažamečius vaikus, tad ilgainiui išmokome sutaupyti ten, kur galima. Pastebėjome, kad tai, kas labai brangu, nebūtinai kokybiška, todėl perkame apdairiai. Vaikai drabužius netrunka išaugti, tad apskritai renkant derinius jų spintai, manau, svarbiausia atkreipti dėmesį į rūbų pritaikomumą ir kokybę, o ne prabangius prekės ženklus“, - sako I. Arnauskienė.

Kapsulės taisyklė

Pirkti drabužius vaikams moteris pataria gerai apgalvojus ir sudarius sąrašą iš anksto – dar prieš užklumpant naujam sezonui. Lekiant į parduotuvę paskutinę minutę visuomet išleidžiame daugiau nei buvome suplanavę.  

„Vaikų garderobui pirkti patarčiau tik tai, kas būtina. Pirmiausia, pagalvokite, gal mažylį galite aprengti vyresnėlio rūbais? Taip pat verta apsibrėžti konkrečią sumą, kurią žadate išleisti, pavyzdžiui, žiemos sezono vaikų rūbeliams. Tokie rėmai padės išvengti nereikalingų ar perteklinių pirkinių“, - pataria tinklaraštininkė.

Čia moteriai pasitarnauja ir kapsulės taisyklė: „Drabužių kapsulė – tai rūbų ar aksesuarų komplektas, kurį lengva derinti tarpusavyje – tai leidžia kurti gražius derinius juos kaitaliojant. Pavyzdžiui, susagstomą megztuką galima derinti tiek su sportinėmis kelnėmis, tiek su sijonu ar suknele“.

Mažyliams skirtų rūbų veikli mama taip pat stengiasi įsigyti iš vienos kolekcijos ar parduotuvės – taip ji išvengia galvos skausmo, kai tenka suderinti visai skirtingų linijų drabužius ir svarbiausia – padeda sutaupyti tokio brangaus keturis vaikus auginančiai mamai laiko.

Iš kokios medžiagos pagaminti lauko drabužiai?

Tuo tarpu prekybos tinklo „Lidl“, kurio asortimente jau spalio 1 d. pasirodo mažyliams skirti žiemos sezono drabužiai, pirkimų skatinimo departamento vadovė Ilona Čiužienė sako, kad kalbant apie vaikų aprangą, svarbiausi aspektai yra  kokybė, funkcionalumas ir saugumo užtikrinimas. Anot jos, patiems mažiausiems skirti lauko drabužiai pirmiausia turėtų būti neperšlampami ir neperpučiami, tačiau čia taip pat turi būti apgalvota kiekviena smulkmena, leidžianti vaikui laisvai judėti bei apsauganti nuo pavojų.

„Vaikams skirtų rūbų modeliai turėtų būti praktiški, be nereikalingų detalių, kurios vaikui trukdytų ar kliūtų, pavyzdžiui, begalė sagų ar užtrauktukų. Taip pat, geriausia, kai jie pagaminti iš šiltos ir atsparios aplinkos sąlygoms, tačiau kartu lengvos medžiagos. Tokie drabužiai efektyviai išlaikys šilumą, bet leis pasišalinti drėgmei, taigi neperkaisti. Lygiai taip pat raginčiau atkreipti dėmesį, ar ant rūbų mažiesiems yra šviesą atspindinčių detalių, užtikrinančių jų saugumą“, - atkreipia dėmesį I. Čiužienė.

Anot jos, kokybės ženklai, esantys ant drabužių vaikams pakuočių, taip pat ne veltui – tai kelrodis pirkėjams, žymintis, ar tikrinamas ir, ji taip – kur atliekami kokybės ar saugumo tyrimai: „Pavyzdžiui mūsų prekybos tinklo asortimente esantys vaikams skirti rūbai tikrinami nepriklausomame, akredituotame Vokietijos Hohenšteino institute. Šis bendradarbiavimas užtikrina, kad vaikų tekstilė pagaminta kokybiškai, joje nėra kenksmingų medžiagų“.

Žiemos garderobo būtinybės

Staiga užklupus itin vėsiems orams, keturių vaikų mama I. Arnauskienė atkreipia dėmesį, kad mažylio žiemos garderobe būtinai reikėtų turėti universalius ilgarankovius apatinius, šiltą sportinį kostiumėlį, kelis užsegamus megztukus, šiltų pėdkelnių.

„Svarbiausia pasirūpinti kokybiškais ir šiltais lauko drabužiais – patogiais žieminiais batukais, neperpučiamais ir neperšlampamais kombinezonu ar striuke, apsaugančiomis šiltomis pirštinėmis. Juk žiemos orai neturėtų trukdyti vaikui leisti laiką gryname ore“, - sako moteris.

Antrindama daugiavaikei mamai ir vaikų stilistei, I. Čiužienė skuba nuraminti, kad vaikams skirtoje žiemos kolekcijoje išvardytą būtinųjų drabužių komplektą, kurį sudarytų žieminiai batai, žieminis kombinezonas ir itin patvarios bei šiltos pirštinės, susikurti galima vos už 36 eurus.

GALERIJA

  • Vaikų stilistė pataria, kaip mažylius aprengti šiltai, stilingai ir nepermokant
  • Vaikų stilistė pataria, kaip mažylius aprengti šiltai, stilingai ir nepermokant
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ojojoi

Kombinezoniukas ir plikos rankos kaip nuotraukoj reiškia "šiltai"?

jo jo

O tai kur galima isigyti tokia specialybe "vaiku stiliste" ar cia pati susigalvoji Tu stiliste jau ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS