JT: žaliavų perdirbimas prisideda prie pusės pasaulyje išmetamų teršalų | kl.lt

JT: ŽALIAVŲ PERDIRBIMAS PRISIDEDA PRIE PUSĖS PASAULYJE IŠMETAMŲ TERŠALŲ

  • 0

Žaliavų perdirbimas, kuro ir maisto gamyba sukuria pusę pasaulio išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų, antradienį paskelbė Jungtinės Tautos (JT), kurių ekspertai susirinko Kenijoje ir bando ieškoti būdų pažaboti vis didėjantį vartojimą.

Naudodami dešimtis duomenų šaltinių, didelės naujos ataskaitos autoriai įstatymų leidėjams ir įmonėms pristatė griežtą pasirinkimą - drastiškai reformuoti pasaulio ekonomiką ir gauti daugiau iš mažiau, arba rizikuoti pasaulinės infrastruktūros žlugimu.

Daugelis šalių pagal Paryžiaus klimato susitarimą jau įsipareigojo pažaboti emisijas, siekdamos kovoti su blogiausiais pasaulinio atšilimo padariniais. Ekspertų teigimu, nėra daug vilties, kad tikslas bus pasiektas be „skubios sisteminės transformacijos“, kaip naudoti Žemės išteklius.

2019 metų pasaulinėje išteklių perspektyvoje teigiama, kad pagrindinių žaliavų, kaip vanduo, mineralai ir iškastinis kuras, pasaulinis suvartojimas nuo 1970 metų padidėjo tris kartus.

Daug gyventojų turinčiose šalyse, kaip Kinija ir Indija, kurios sparčiai plečia savo ekonomikas, ataskaitos autoriai paragino iš esmės pakeisti augimo šaltinius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS