Kilo panika dėl leopardo: gatvėmis klaidžiojantis gyvūnas puldinėjo miestiečius | kl.lt

KILO PANIKA DĖL LEOPARDO: GATVĖMIS KLAIDŽIOJANTIS GYVŪNAS PULDINĖJO MIESTIEČIUS

  • 0

Indijos šiaurinėje Pandžabo valstijoje esančiame Džalandharo mieste ketvirtadienį buvo kilusi panika dėl leopardo, kuris klaidžiojo ir puldinėjo gyventojus, kol buvo sutramdytas raminamaisiais vaistais.

Žvėris, daugiau kaip šešias valandas slampinėjęs 800 tūkst. gyventojų turinčio miesto gatvelėmis ir skersgatviais, parbloškė ir apkandžiojo keturis žmones.

Internete išplatintuose vaizdo įrašuose matyti minios, stebinčios, kaip leopardas puldinėja žmones, šokinėja per sienas ir nustumia nuo kopėčių vyrą, bandžiusį ištiesti tinklą jam sugauti.

Laimei, visi užpulti žmonės rimtų sužeidimų išvengė. Dauguma jų buvo atėję pasižiūrėti leopardo, o tada nukentėjo jam beviltiškai bandant ištrūkti iš miesto.

Kai kuriuose pranešimuose sakoma, kad žmonės, norėdami nubaidyti žvėrį į netoliese esančius atvirus laukus, svaidė į jį akmenis.

Leopardas parbloškė ant žemės vieną vyrą ir apdraskė jam ranką, o paskui peršoko sieną, pamatė kitą vyrą ir jį taip pat parbloškė.

Pandžabo valstijos laukinės gamtos apsaugos pareigūnai sakė, kad leopardas atklydo iš netoli esančios Himačal Pradešo valstijos kalnų ir per laukus bei miškus pasiekė Džalandharą.

Galiausiai žvėris buvo užspeistas vienuose namuose ir sutramdytas raminamaisiais, sakoma žiniasklaidos pranešimuose.

Iš pradžių pareigūnai bandė sugauti žvėrį tinklais, bet vėliau panaudojo raminamųjų vaistų šautuvus.

Gaudynėms trukdė ir susirinkusi minia. Galiausiai policija blokavo kai kurias gatves, kad žmonės negalėtų patekti į tą kvartalą.

Nuramintas leopardas buvo įkeltas į narvą ir nuvežtas į zoologijos sodą „Chhatbir“. Pasak pareigūnų, ten jis bus kelias dienas stebimas, o tada bus sprendžiama dėl jo ateities.

GALERIJA

  • Kilo panika dėl leopardo: gatvėmis klaidžiojantis gyvūnas puldinėjo miestiečius
  • Kilo panika dėl leopardo: gatvėmis klaidžiojantis gyvūnas puldinėjo miestiečius
  • Kilo panika dėl leopardo: gatvėmis klaidžiojantis gyvūnas puldinėjo miestiečius
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS