Spaudžiant šalčiams, zoologijos sodų gyvūnams – ne tik riebesnis maistas | kl.lt

SPAUDŽIANT ŠALČIAMS, ZOOLOGIJOS SODŲ GYVŪNAMS – NE TIK RIEBESNIS MAISTAS

Į Lietuvą atėjus šaltiems orams, šalies zoologijos sodų augintiniai maitinami riebesniu maistu, o šiltųjų kraštų gyvūnai pervesti į gerai šildomas patalpas.

Kauno zoologijos sode didžioji dalis gyvūnų gali rinktis, laiką leisti patalpose ar lauke. Šiuo metu lankytojai lauke gali išvysti tigrus, snieginius leopardus, baltuosius vilkus bei kupranugarius.

Nors liūtai taip pat turi galimybę rinktis, jie mieliau žiemoja šildomose patalpose.

Pasak Kauno zoologijos sodo atstovės Ievos Petraškaitės, didesnės priežiūros reikia žirafoms, zebrams bei dryžuotiesiems gnu.

Šie egzotiniai gyvūnai nuo rudens uždaryti į šiltas patalpas, kurios primena jų natūralų klimatą.

„Pasikeičia racionas, duodamas riebesnis maistas“, – BNS pirmadienį sakė I. Petraškaitė.

Pasvalio rajono Raubonių parko direktorius Rimvydas Birbalas teigė, kad visiems parko gyvūnams sudarytos sąlygos žiemoti, tam ruošiamasi nuo pat rudens vidurio.

„Mes visuomet gyvūnus suvedame į šildomas patalpas, nesvarbu, ar yra šalčiai, ar ne. Egzotiniams gyvūnams svarbiausia, kad būtų 15 laipsnių šilumos, tai mes užtikriname ir žiemojame ne vienus metus“, – BNS sakė direktorius.

Pasak jo, šalčiai reikšmės neturi rudosioms meškoms, jos šiuo metu miega ir yra nešildomose patalpose.

Kalvarijų seniūnijos Trakėnų zooparke žiema labiausiai džiaugiasi amūro tigrai.

„Tigrams dabar pačios geriausios dienos, jie šalčio mėgėjai, karštis jiems patinka mažiau. Dienos metu tigrus galima pamatyti lauke,“ – pasakojo zooparko direktorė Irma Vasiliauskienė.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, praėjęs savaitgalis buvo šalčiausias šią žiemą, temperatūra vietomis nukrito iki 24 laipsnių šalčio.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS