„Apple“ gamins mažiau naujų „iPhone“ modelių | kl.lt

„APPLE“ GAMINS MAŽIAU NAUJŲ „IPHONE“ MODELIŲ

  • 2

„Apple“, praėjusią savaitę apkarpiusi ketvirčio pardavimų prognozes, sumažino planuojamą trijų naujų „iPhone“ modelių - XS, „XS Max“ ir XR - gamybą, pranešė „Nikkei Asian Review“.

„Reuters“ kalbintų ekspertų teigimu, retai pasitaikantis gamybos planų sumažinimas parodė silpstančią „iPhone“ paklausą Kinijoje, didžiausioje pasaulio išmaniųjų telefonų rinkoje, kurios ekonomikos lėtėjimą paskatino prekybos karas su Jungtinėmis Valstijomis.

Daugybė analitikų ir paprastų vartotojų tikina, kad naujųjų „iPhone“ kainos - pernelyg išpūstos.

Gruodžio pabaigoje „iPhone“ įgaliojo tiekėjus gaminti mažiau, nei buvo planuota, naujųjų „iPhone“ modelių telefonų, pranešė „Nikkei Asian Review“, cituodama informuotus šaltinius.

„Nikkei Asian Review“ duomenimis, „Apple“ įgaliojo tiekėjus sumažinti gamybą iki tol, kol bendrovė paskelbė apie pardavimų prognozių apkarpymą. Niūrios pardavimų prognozės paskatino išsipardavimą pasaulio akcijų rinkose.

Rinkos tyrimų bendrovė „Canalys“ teigia, kad 2018 m. „iPhone“ pristatymai Kinijoje smuko 12 proc., ir prognozuoja, jog šiemet išmaniųjų telefonų pristatymai šalyje mažės dar 3 proc.

„Nikkei Asian Review“ taip pat paskelbė, kad iš viso planuojama „iPhone“ gamyba pirmą šių metų ketvirtį sieks apie 40-43 mln. vienetų, palyginti su ankstesniu gamybos planu, siekusiu 47-48 mln. telefonų.

„Nikkei Asian Review“ pranešimas pasirodė po to, kai mikroschemų tiekėjai „Samsung Electronics Co Ltd“ ir „Skyworks Solutions Inc“ pažymėjo, kad mikroschemų išmaniesiems telefonams paklausa pirmą ketvirtį smuko.

„Samsung“, be kita ko, antradienį nustebino rinkas, paskelbdamas, kad ketvirto praėjusių metų ketvirčio pelnas, tikėtina, sumažėjo maždaug 29 proc. „Samsung“ dėl pelno sumažėjimo kaltino žemą mikroschemų paklausą.

Tačiau, analitikų teigimu, pagrindinių „Apple“ tiekėjų akcijų vertei gamybos planų sumažinimas didelės žalos nepadarė, nes investuotojai jau „nubaudė“ bendrovę už pardavimų prognozių apkarpymą.

„Apple“ akcijos trečiadienio išankstinėje prekyboje netikėtai augo 1,3 proc., iki 152,70 dolerio už akciją.

„Volstritas nutuokia apie silpstančius „iPhone“ pardavimus, todėl naujausias („iPhone“ gamybos planų sumažinimo) pranešimas nesukėlė didelio nerimo. Šiuo metu investuotojai stebi ženklus, rodančius tolesnes „Apple“ augimo ar nuosmukio perspektyvas, ir vertina įmonės sprendimus, padėsiančius išlipti iš šios duobės“, - sakė finansų konsultavimo bendrovės „Wedbrush Securities“ analitikas Danielis Ivesas.

Paklausai Kinijoje silpstant, „Apple“ atsisuka į Indiją, kuri neseniai aplenkė Jungtines Valstijas ir yra antra pagal dydį išmaniųjų telefonų rinka pasaulyje.

„Apple“ generalinis direktorius Timas Cookas interviu televizijai CNBC patvirtino, kad Indija yra viena iš pagrindinių „Apple“ rinkų šiuo metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Per daug viskas pas juos keičiasi, o tai užknisa...

Alis Petkus...

per brangūs...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS