Ar gyvename imitacinėje realybėje? Atsakymai – „Tyrėjų naktyje“ | kl.lt

AR GYVENAME IMITACINĖJE REALYBĖJE? ATSAKYMAI – „TYRĖJŲ NAKTYJE“

  • 0

Rugsėjo 28 d. į „Tyrėjų nakties“ renginius duris atvers Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) „LinkMenų fabrikas“, kviečiantis susimąstyti, kokioje realybėje gyvename – tikroje ar imitacinėje – ir kiek mūsų kraujyje yra technogenų.

Šiemet VGTU „LinkMenų fabrikas“ renginyje pristatys per 20 renginių interaktyvių veiklų ir dirbtuvių. Renginio dalyvius stebins skirtingu laiku pasirodantis įspūdingas šviesos ir garso performansas, leisiantis pasijusti tarsi meditacijoje. Kiek technogenų yra mūsų kraujyje padės nustatyti fabrike veikianti technogenų laboratorija, kurioje dalyviai bus vaišinami DNR kokteiliais.

„Šiemet „Tyrėjų naktyje“ kviesime visus tapti tyrėjais ir atsukti padidinamąjį stiklą į save ir mus supančią realybę. Ar ji tikra, ar imitacinė? Koks mūsų vaidmuo šiandieniniame technologijų ir kiborgų pasaulyje? O gal ir mūsų pačių kraujyje jau seniai teka technogenas?“, – rasti atsakymus į šiuos klausimus ir dalyvauti „Tyrėjų nakties“ renginiuose kviečia VGTU „LinkMenų fabriko“ direktorius Adas Meškėnas.

Tyrėjų naktyje organizatoriai kvies pasivaikščioti su renginio erdvę prižiūrinčiais beveik 3 metrų robotais bei pasidaryti su jais asmenukę. Suabejoti trapia riba tarp realybės ir fantastikos privers protu nesuvokiami reginiai, kuriuos išvysime vyksiančiame mokslo šturme.

Jaunieji tyrėjai sužinos, kokiu principu veikia mikrorobotai bei turės galimybę iš parankinių medžiagų sukonstruoti elektromechaninį robotą bei sudalyvauti greičiausio mikroroboto „šimtakojo“ varžybose. Ne tik pasigaminti mikrorobotą, bet renginio dalyviai turės progą iš varinės vielos sukonstruoti tunelį, o iš galvaninio elemento pasigaminti magnetiniu lauku varomą elektrinio traukinio modelį, o vėliau bus organizuojamos greičiausios traukinio varžybos.

Renginio metu bus kuriamas reportažas ir imituojamas pasaulio robotikos čempionatas, vyks jo filmavimas, filmuotos medžiagos montavimas ir rengimas TV naujienų reportažui. Dalyviai sužinos, kaip kuriamos naujienos, kokie pagrindiniai televizijos kūrimo principai bei galės prisijungti prie kūrėjų komandos.

Keturioliktą kartą vyksianti „Tyrėjų naktis“ kviečia visus mokslo entuziastus leistis į atradimų virtinę ir dar geriau pažinti mokslą bei mokslininkus. Europos tyrėjų naktis paskutinį rugsėjo penktadienį vyksta daugiau nei 30 Europos šalių, o pažinti mokslo rezultatus kvies daugiau nei 300 Europos miestų. Šio renginio tikslas – didinti mokslininkų pripažinimą visuomenėje sudarant galimybę iš arti susipažinti su jų darbais ir pasiekimais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS