Australija uždraudė „Huawei“ plėtoti 5G ryšio tinklus | kl.lt

AUSTRALIJA UŽDRAUDĖ „HUAWEI“ PLĖTOTI 5G RYŠIO TINKLUS

Australija įvedė draudimą naudoti šalyje Kinijos bendrovių „Huawei“ ir ZTE įrangą, kilus įtarimams, kad šios kinų įmonės gali turėti ryšių su užsienio vyriausybėmis ir todėl gali kelti grėsmę saugumui. Pati bendrovė ryšius su Kinijos vyriausybe ne kartą neigė.

„Vyriausybė mus informavo, kad „Huawei“ ir ZTE uždrausta plėtoti 5G ryšio technologijas Australijoje“, – savo „Twitter“ paskyroje paskelbė „Huawei“.

„Tai liūdna naujiena vartotojams. „Huawei“ – pasaulinė lyderė 5G mobiliojo ryšio tinklų rinkoje ir patikimai bei saugiai diegė bevieles technologijas Australijoje apie penkiolika metų“, – pažymi bendrovė.

Šių metų gegužę skelbta, kad Pentagonas uždraudė Kinijos bendrovių „Huawei“ ir ZTE išmaniųjų telefonų pardavimą karinėse Jungtinių Valstijų bazėse. Draudimas taip pat taikomas mobiliajam internetui skirtiems modemams ir kitai mobiliojo ryšio produkcijai. Tačiau, kaip rašė laikraštis „The Washington Post“, departamentai darbe iki šiol gali naudotis Kinijos įmonių pagamintais prietaisais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS