Būsimasis kosmoso turistas: apmokymai skrydžiui į Mėnulį „neturėtų būti per sunkūs“ | kl.lt

BŪSIMASIS KOSMOSO TURISTAS: APMOKYMAI SKRYDŽIUI Į MĖNULĮ „NETURĖTŲ BŪTI PER SUNKŪS“

  • 1

Milijardierius japonų verslo magnatas ir būsimasis kosmoso turistas Yusaku Maezawa (Jusakus Maedzava) antradienį juokavo, kad apmokymai skrydžiui į Mėnulį neturėtų būti pernelyg sudėtingi.

Po šešias valandas per dieną dirbantis verslininkas pridūrė, kad mokymuose planuoja dalyvauti laisvalaikiu.

42 metų Y. Maezawa jau sumokėjo kol kas neatskleistą sumą už būsimą kelionę JAV milijardieriaus Elono Musko (Ilono Masko) bendrovės „SpaceX“ raketa. Šis skrydis aplink Mėnulį galėtų įvykti jau 2023 metais.

Japonas, kuris yra aistringas meno kolekcininkas, taip pat planuoja pasiūlyti į šią kelionę kartu su juo leistis maždaug šešiems menininkams.

„Dar nėra nuspręsta, kokių man reikės mokymų, bet Elonas Muskas yra sakęs, kad tai neturėtų būti pernelyg sunku, – sakė Y. Maezawa.

Kalbėdamas japoniškai jis pridūrė: „Esu įsitikinęs, kad anglų kalba bus privaloma.“

Paklaustas, kaip suderins pasirengimus tapti astronautu su savo įtempta darbotvarke, verslininkas sakė, kad laikosi savo įmonės politikos dirbti po šešias valandas per dieną, o likusį laiką skirti asmeniniams projektams.

„Nebūnu darbe nuo paryčių iki nakties. Būnu ten 3–4 kartus per savaitę ir stengiuosi po šešių valandų grįžti namo“, – Y. Maezawa sakė per spaudos konferenciją sausakimšoje salėje Tokijuje.

Y. Maezawa turėtų pakilti į kosmosą erdvėlaiviu, skraidinamu E. Musko raketos „Big Falcon Rocket“ (BFR). Tačiau „SpaceX“ pripažino, kad gali tekti mažiausiai penkerius metus, kol raketa bus parengta skraidinti žmones.

Apie BFR pirmąkart buvo paskelbta 2016 metais. Ši raketa, kaip manoma, kainuojanti 5 mlrd. dolerių, laikoma visų laikų galingiausia nešėja. Jos galia didesnė netgi „Apollo“ programos raketos „Saturn V“, skraidindavusios JAV astronautus į Mėnulį prieš penkis dešimtmečius.

Y. Maezawa sakė gavęs „saugumo garantijas“, leidžiančias jam pakviesti į skrydį menininkų, bet patvirtino dar nepradėjęs derybų su galimais bendrakeleiviais.

Verslininkas teigė labiausiai norįs pamatyti iš kosmoso visą Žemės rutulį.

„Laukiu, kada atsidursiu arti Mėnulio. Norėčiau pamatyti visos Žemės vaizdą... Jeigu pamatyčiau tai savomis akimis, vien mintis apie tai priverčia susitvenkti ašaras“, – pripažino jis.

Y. Maezawa yra didžiausios Japonijoje internetinio prekybos mados prekėmis tinklo vadovas ir 13-asis turtingiausias šalies žmogus – verslo žurnalas „Forbes“ jo kapitalą vertinama 2,8 mlrd. dolerių.

Verslininkas neneigė, kad jo sprendimas įsigyti bilietą skrydžiui į Mėnulį iš dalies lėmė tam tikri komerciniai interesai, nes šis žingsnis tapo puikia reklama.

„Anksčiau buvau žinomas kaip „Maezawa, madų vaikinas“, o dabar tai buvo atnaujinta iki „Maezawa, skrisiantis į Mėnulį“, – juokavo jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ANUPRAS

Iš nuotraukos matosi , kad šalmą sau ant galvos , o pakeleivei raketą į užpakalį .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS