E. Muskas atskleidė, kada pasirodys bepiločiai „Tesla“ elektromobiliai | kl.lt

E. MUSKAS ATSKLEIDĖ, KADA PASIRODYS BEPILOČIAI „TESLA“ ELEKTROMOBILIAI

  • 0

Automobilių gamintojo „Tesla Motors“ generalinis direktorius Elonas Muskas pareiškė, kad pirmieji kompanijos automobiliai su bepilote valdymo sistema rinkoje pasirodys jau labai greitai.

Kaip praneša CBC, tai turėtų nutikti jau po trijų metų. E. Musko teigimu, pirmąjį autopiloto variantą, kuris palengvins žmogui vairavimą, automobilių „Tesla Model S“ pirkėjai galės įvertinti jau po mėnesio. Šios sistemos bandymuose dalyvavo pats „Tesla Motors“ vadovas.

E. Muskas pabrėžė, kad po trijų metų bepilotės transporto priemonės bus pasiruošusios pasirodyti rinkoje, tačiau jų debiutas bendro naudojimo keliuose gali užtrukti dėl kelių eismo taisykles reguliuojančių teisės aktų.

„Tesla Motors“ generalinis direktorius pažymėjo, kad reikės nuvažiuoti milijardus kilometrų tam, kad būtų patobulinta bepiločių automobilių reakcija į įvairias situacijas keliuose, lyginant su tuo, kaip į jas reaguoja už vairo esantis žmogus.

Bet kuri sistema, prisiimanti „Tesla“ automobilio vairuotojo funkciją, bus mažiausiai dešimt kartų saugesnė už žmogaus valdymą, patikino E. Muskas.

Iš pradžių vairuotojai galės išbandyti vairavimą magistralėse ir mažai apkrautuose keliuose palengvinančią sistemą. Ji bus prieinama „Model S“ automobiliuose, kurie pagaminti ne seniau nei 2014 m. spalio mėnesį. Naujovės bus diegiamos, atnaujinant „Tesla“ automobilių programinę įrangą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS