E. Muskas pademonstravo Marso raketos „Starship“ prototipą | kl.lt

E. MUSKAS PADEMONSTRAVO MARSO RAKETOS „STARSHIP“ PROTOTIPĄ

  • 3

Kalifornijoje įsikūrusios bendrovės „SpaceX“ vadovas Elonas Muskas (Ilonas Maskas) ketvirtadienį pirmąkart pademonstravo senamadiškos išvaizdos plieno spalvos raketos „Starship“ („Žvaigždžių laivas“), galinčios kada nors skraidinti žmones į Mėnulį ir Marsą, nuotraukų.

E. Muskas šias nuotraukas paskelbė ketvirtadienį vakare savo „Twitter“ paskyroje. Joje matyti bandomojo modelio raketa „Starship Hopper“. Jos pirmasis bandomasis paleidimas turėtų būti artimiausiomis savaitėmis surengtas Teksase.

„Starship“ bandomojo skrydžio raketos surinkimas @SpaceX paleidimo vietoje Teksase ką tik buvo baigtas. Tai – tikra nuotrauka, ne kompiuterinis atvaizdas“, – rašė jis.

Šio raketos prototipas, surinktas prie Meksikos įlankos esančiame „SpaceX“ raketų leidimo centre Boka Čikoje, Teksaso valstijoje, yra devynių metrų skersmens, kaip ir būsimoji raketa, bet žemesnis.

Pirmieji suborbitiniai „šuoliai“ – raketos iškėlimas į kelių kilometrų aukštį ir nutupdymas ant žemės, gali būti surengti kovą arba balandį.

Planuojama, kad birželį bus pagamintas į orbitą galinčios raketos prototipas. Ją turėtų padėti iškelti didžiulis „SpaceX“ raketinis greitintuvas „Super Heavy“.

Bendrovė yra paskelbusi, kad „Super Heavy“ ir „Starship“ kada nors galėtų skraidinti žmones iš vieno Žemės miesto į kitą, taip pat būti naudojama kosminio turizmo skrydžiams aplink Mėnulį ir netgi nutupdoma ant mūsų planetos palydovo paviršiaus. Be to, ji galėtų nuskristi iki Marso ir sugrįžti atgal.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Čia ta, kur susprogo 2023 balandį ?

su

sita bulavka toli nenuskris,tai fakas.

Nerijus

Istirkite vandenynus, o ne kosmosa.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS