„Facebook“ leis naudotojams apeliuoti dėl įrašų pašalinimo | kl.lt

„FACEBOOK“ LEIS NAUDOTOJAMS APELIUOTI DĖL ĮRAŠŲ PAŠALINIMO

  • 0

„Facebook“ antradienį paskelbė suteiksiąs galimybę naudotojams teikti apeliacijas, jei šiems pasirodys, kad jų nuotraukas, vaizdo klipus ar kitus įrašus socialinio tinklo administracija pašalino neteisingai.

„Tai yra dalis pastangų tapti atviresniems dėl to, kur turinio klausimu mes brėžiame linijas“, – naujienų agentūrai AFP sakė „Facebook“ viešosios politikos vadovas Siobhanas Cummiskey.

„Pirmą kartą suteiksime galimybę naudotojams apeliuoti mūsų sprendimus dėl pavienių įrašų, todėl jūs galėsite pareikalauti antros nuomonės, kai pagalvosite, kad mes padarėme klaidą“, – pridūrė jis.

„Facebook“ pastaruoju metu susilaukia kritikos strėlių iš visų pusių – be pykčio dėl asmeninių duomenų nutekėjimo skandalo, socialinis tinklas yra nuolat kritikuojamas dėl esą politiškai motyvuoto turinio šalinimo.

Pasak S. Cummiskey, „Facebook“ iš 15 tūkst. socialinio tinklo saugumo komandos žmonių, apie 7,5 tūkst. dirba peržiūrėdami turinį. Anot jo, ši komanda iki metų pabaigos išaugs iki 20 tūkst. žmonių.

„Yra gana sudėtinga nubrėžti linijas ties turiniu, kuriuo žmonės gali ir kuriuo negali dalintis „Facebook“, todėl mes nuolat konsultuojamės su ekspertais“, – sakė S. Cummiskey.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS