Kodėl verta įsigyti antivibracinius arba amortizacinius skalbyklės kilimėlius? | kl.lt

KODĖL VERTA ĮSIGYTI ANTIVIBRACINIUS ARBA AMORTIZACINIUS SKALBYKLĖS KILIMĖLIUS?

  • 2

Nauja skalbimo mašina triukšmingai veikia? O gal gręžimo metu išjuda iš savo vietos?

Pasak Varle.lt buitinės technikos specialistų, pakanka tik vieno buitinės technikos priedo šioms problemos pašalinti. Antivibracinis kilimėlis arba amortizaciniai kilimėliai padeda sumažinti buitinės technikos keliamą triukšmą ir vibravimą jos veikimo metu. Kas tai per priedai ir kokių efektų leidžia pasiekti?

Kas tai?

Antivibracinis kilimėlis – tai dažniausiai kvadrato formos kelių centimetrų storio kilimėlis, kuris dedamas po skalbimo mašina. Dažniausiai antivibraciniai kilimėliai gaminami iš gumos arba silikoninių putų.

Amortizaciniai kilimėliai – maži garsą slopinantys padukai, kurie apsaugo grindis nuo subraižymų ir pagerina buitinės technikos stabilumą. Amortizaciniai kilimėliai tinka visų rūšių buitinei technikai: skalbimo mašinoms, indaplovėms, šaldytuvams, šaldikliams.

Varle.lt buitinės technikos specialistai teigia, kad antivibraciniai ir amortizaciniai kilimėliai pasiteisina ne tik pastatomų, bet ir įmontuojamų skalbimo mašinų atvejais. Įmontuojamos skalbimo mašinos atveju, antivibracinio kilimėlio naudojimas yra ypatingai rekomenduojamas, nes „šokinėjantis“ buitinės technikos stebuklas gręžimo metu gali kliudyti šonines baldų sieneles ir palikti neestetiškai atrodančius pėdsakus. Varle.lt skalbimo mašinų specialistai įmontuojant techniką rekomenduoja nepamiršti būtinai palikti šonuose keletą centimetrų laisvos erdvės.

Rinkdamiesi antivibracinį kilimėlį atkreipkite dėmesį į medžiagos storį (kuo storesnė medžiaga, tuo geresnės izoliacinės savybės). Taip pat siūloma atsižvelgti į konkrečius matmenis, kurie turėtų būti priderinti prie skalbimo mašinos dydžio. Reikėtų pažymėti tai, kad dabar rinkoje prieinami antivibraciniai kilimėliai yra universalūs ir tinka daugumai skalbimo mašinų.

Sumažina triukšmo lygį

Antivibraciniai ir amortizaciniai kilimėliai sumažina triukšmą, kuris atsiranda skalbimo metu. Gręžimo metu sukeliamą garsą sugeria antivibracinio kilimėlio medžiaga. 

Ar antivibracinis ir amortizaciniai kilimėliai gali išspręsti judančios skalbimo mašinos problemą?

Ar bent kartą susidūrėte su tokia problema, kad paskutinio gręžimo metu skalbimo mašina šokinėjo vietoje, todėl gerokai pajudėjo iš savo vietos? Dažniausiai taip nutinka todėl, kad kojelės yra blogai išlygintos, slidžios arba skalbimo mašinoje yra įdėta per daug skalbinių. Antivibracinio kilimėlio arba amortizacinių kilimėlių naudojimas ne tik sumažina skalbimo mašinos veikimo triukšmą, bet ir prisideda prie jos stabilumo. 

Varle.lt specialistai rekomenduoja turėti omenyje tai, kad judanti buitinė technika ne tik yra nepatogi naudoti, bet taip gali greitai patirti gedimų. Kodėl? Įsivaizduokite situaciją, kai turite idealiai pritaikyto ilgio vandens tiekimo žarną. Jeigu skalbimo mašina pajudės iš vietos, žarna bus ištraukta ar net nuplėšta ir gali tekti pirkti naują.

Renkantis skalbimo mašiną vertėtų iškart pagalvoti apie nedidelę investiciją į antivibracinį arba amortizacinius kilimėlius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tadas

atsakysiu i klausima antrasteje. gal todel, kad alieksprese kainuoja kelis eurus, o lietuvoje kai kur net 17?

Kodėl

Nė žodžio nėra apie tai,kad kilimėliai smirdi. Prieš metus pirkau,guli rūsyje, vedinasi. Pries perkant ,pagalvokite. Pirkta topocentre,ne internete.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS