NASA viešėjusi lietuvė pakalbino mokslo pasaulio pažibas | kl.lt

NASA VIEŠĖJUSI LIETUVĖ PAKALBINO MOKSLO PASAULIO PAŽIBAS

Viename iš NASA centrų apsilankiusi portalo LRT.lt vyresnioji redaktorė Goda Raibytė teigia, kad ilgametis beldimasis į šios organizacijos duris atsipirko su kaupu – per porą JAV praleistų savaičių buvo padaryta daugybė interviu su mokslo pasauliui itin nusipelniusiais žmonėmis.

„Kelerius metus beldžiausi į reikiamas duris, kol pavyko pagaliau pakalbinti ten dirbančius žmones. (...) NASA – aeronautikos organizacija, vykdanti daug kosmoso misijų. Buvau viename iš jų centrų – Reaktyvinio judėjimo laboratorijoje (angl. Jet Propulsion Lab, JPL, kuri yra tarsi milžiniška robotikos laboratorija. Ten kuriami robotukai keliauja į kosmosą, įvairias planetas“, – pasakoja su mokslo populiarinimu ne vienerius metus dirbanti G. Raibytė.

Ji taip pat lankėsi ir Kalifornijos technologijų institute, kuriam ir priklauso ši reaktyvinio judėjimo laboratorija. Būtent vienas šio instituto profesorių ir padėjo atverti daugybę užvertų durų – tai JAV gyvenantis lietuvių kilmės itin aukšto lygio profesorius Jonas Žmuidzinas. Jis, beje, anksčiau vadovavo vienam iš NASA JPL centrų.

O tarp kalbintų žmonių – tokios garsenybės, kaip vienas iš misijos „Voyager“ sumanytojų Edwardas C. Stone`as ar Nobelio premija šiemet apdovanotos LIGO laboratorijos direktorius prof. Davidas Reitze`as.

Šiuos interviu galėsite girdėti per LRT RADIJĄ, skaityti portale LRT.lt ir dalį jų pamatyti LRT TELEVIZIJOS laidose.

GALERIJA

  • NASA viešėjusi lietuvė pakalbino mokslo pasaulio pažibas
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Gerbiama Goda Raibytė, gal NASĄ sudomintu Pasaulio mokslininkams dar nežinomi, tačiau prieš dešimtmetį mano atrasti, TREČIASIS IR KETVIRTASIS ŽEMĖS AŠIES FIZINIAI JUDĖJIMAI?! Kaip šis ATRADIMAS buvo padarytas? Apie tai, jeigu susitiksime! Pagarbiai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS