Naujojo „Xiaomi“ apžvalga: kodėl verta įsigyti? | kl.lt

NAUJOJO „XIAOMI“ APŽVALGA: KODĖL VERTA ĮSIGYTI?

  • 2

Po nuobodoko „Xiaomi Mi Mix 2“ žmonės laukė iš „Xiaomi“ inovacijų. Pavasarį pasirodė „Xiaomi Mi MIX 2s“. Nors, pasak Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų, jokios revoliucijos ir vėl čia nėra, naujiena yra gerokai patobulinta seno modelio versija.

Iš tikrųjų ir pavadinime esanti „s“ raidė nurodo tai, kad „Xiaomi Mi Mix 2s“ nepasižymi kažkokiais kardinaliais pakeitimais, tačiau ryškių pokyčių nėra tik dizaino prasme, nes naujienos vidus stipriai patobulintas. Čia turime ko gero galingiausią pasaulyje procesorių su dirbtiniu intelektu, greitą bevielį įkrovimą ir pažangią kamerą. Be to, kaina palyginus su „Samsung“ ir „Apple“ flagmanais čia pakankamai adekvati. Taigi, Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų teigimu, iš vienos pusės, „Xiaomi Mi Mix 2s“ niekuo nestebina, o iš kitos – apie jį tikrai yra ką papasakoti. 

Dizainas ir ergonomika

„Xiaomi Mi Mix 2s“ turi identišką „Mi Mix 2“ dizainą. Jeigu padėtume abu telefonus šalia, vargu ar pavyktų lengvai juos atskirti. Gabaritiniai skirtumai yra labai nedideli: naujiena 0,6 mm siauresnė, 1 mm žemesnė ir 0.4 mm storesnė, bet kartu ir sunkesnė. Gamintojas sugebėjo išsaugoti tokią pat 3400 mAh baterijos talpą, 5.99 col. ekraną ir dar pridėjo bevielį įkrovimą. Taigi naujienos matmenims galima dėti riebų pliusą. Vienintelis naujo telefono dizaino išskirtinumas, lyginant su praeitų metų modeliu – „iPhone X“ stiliaus dvigubas kameros modulis, kurį juosia aukso spalvos apvadas. Jis yra išsikišęs praktiškai tiek pat, kiek „Apple“ išmaniajame, tačiau mažiau nei „Huawei P20“ įrenginyje.

„Xiaomi Mi Mix 2s“ turi keramikinį korpusą, kurį juosia metalinis rėmelis. Norint pastebėti pokalbių garsiakalbio plyšį, reikia atidžiai įsižiūrėti. Praleistų pranešimų indikatorius yra apačioje, čia pat iš dešinės priekinė kamera ir paslėpti artumo bei apšvietimo jutikliai. Ko gero kai kuriuos nuliūdins tai, kad šiame telefone nėra mini-jack jungties, tačiau reikėtų pažymėti, kad jos gamintojas atsisakė dar praeitame modelyje.

„Xiaomi Mi Mix 2s“ telefonas pasižymi pakankamai plonais šoniais ir viršutiniais ekrano rėmeliais, kurie sukuria berėmio dizaino įspūdį. Tokio dizaino ir korpuso medžiagų sprendimo trūkumai visiems žinomi. Nors korpusas atrodo tikrai gražiai, tačiau jis labai slidus, todėl tikrai nepamirškite apie dėklą. 

Ekranas

„Xiaomi Mi Mix 2s“ ekranas yra toks pat, kaip praeitų metų „Xiaomi Mi Mix 2“. 5,99 col. įstrižainės IPS matrica su Full HD+ (18:9, 1080 x 2160 piselių) raiška yra dengta „Corning Gorilla Glass 4“ stiklu su oleofobine danga. Ekranas puikiai atvaizduoja tiek labai ramias spalvas (standartinis režimas), tiek ryškias ir sodrias spalvas (automatinio kontrasto nustatymo režimas). Ekrano spalvų temperatūrą galima sureguliuoti ir savarankiškai. Taip pat galima nustatyti „skaitymo režimo“ laiką, aktyvuoti pašvietimo įjungimą. Bendrai, „Xiaomi Mi Mix 2s“ turi įprastą ir kokybišką IPS ekraną. Turint omenyje tai, kad daugelis flagmanų jau pereina prie OLED sprendimų, gali pasirodyti, kad vaizdas „Mi Mix 2s“ išmaniajame neatrodo maksimaliai sodrus ir kontrastingas, tačiau daugeliui ko gero tokios tikroviškesnės spalvos patinka labiau.

Našumas

„Xiaomi Mi Mix 2s“ turi „Snapdragon 845“ procesorių. Kaip visada, „Xiaomi“ vienas pirmųjų kinų gamintojų pradeda prekiauti įrenginiais su flagmanams būdinga „Qualcomm“ platforma. Naujasis procesoriaus lustas išskiria ne tik didesniu našumu, bet ir įvairių dirbtinio intelekto funkcijų, tokių kaip fotografavimo scenų atpažinimas, palaikymu.

Naujasis „Xiaomi“ flagmanas nepalaiko atminties kortelių, tačiau modelis pasižymi didele atminties talpa: 6 GB RAM ir 64 GB vidinės saugyklos. Telefonas palaiko NFC, Bluetooth 5.0, dvijuostį Wi-Fi ir t.t.

Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų teigimu, sintetiniuose testuose, žaidimuose bei įprasto kasdienio naudojimosi sąlygomis „Xiaomi Mi Mix 2s“ demonstruoja puikiausius rezultatus – tai iš tikrųjų labai sparčiai ir sklandžiai veikiantis išmanusis telefonas, kuriam priekaištų neturės net reikliausieji naudotojai.

Išmanusis telefonas veikia „Android 8.0“ operacinės sistemos su „MIUI 9.5“ sąsaja pagrindu. Lyginant su „MIUI 9“ sąsaja nepasižymi kardinaliais pokyčiais, todėl jei bent kartą naudojotės „Xiaomi“ išmaniuoju telefonu, viskas čia atrodys pažįstama.

Reikėtų paminėti tai, kad „Xiaomi Mi Mix 2s“ turi telefono atrakinimo veido atpažinimo būdu funkciją, tačiau veido atpažinimas normaliai veikia tik esant palankioms apšvietimo sąlygomis. Idealiomis sąlygomis veidu telefonas atrakinamas akimirksniu, o kitais atvejais telefono atrakinimui labai dažnai tenka pasitelkti pirštų atspaudų skaitytuvą arba slaptažodį. Mano nuomone, įtakos čia turi priekinės kameros išdėstymo vieta. Kaip jau minėjau, ji čia ant dešinės pusės apatinės kraštinės, taigi nieko keisto, kad kartais ją dengia delnas.

Išmanusis telefonas pasižymi stereo garsu: pagrindiniam garsiakalbiui padeda pokalbių garsiakalbis. Gaunasi stiprus ir pakankamai erdvinis garsas. Apskritai, galima pasakyti, kad garsiakalbiai čia tikrai neblogos kokybės. Matyt už tai padėkoti reikėtų tam, kad čia neturime IP standarto apsaugos nuo vandens, juk jokios papildomos membranos neslopina garsiakalbių garso.

Baterija

„Xiaomi Mi Mix 2s“ turi 3400 mAh bateriją. Palaikomas greitas įkrovimas „Qualcomm Quick Charge 3.0“ ir bevielis (Qi, 7.5 W). Greito laidinio įkrovimo atveju telefonas įkraunamas iki 50% maždaug per pusvalandį, o pilnas įkrovimas trunka maždaug 1 val. ir 20 min. Bevieliu būdu išmanusis kraunamas maždaug 3 val. Šiam išmaniajam būdingas tikrai neblogas autonominio veikimo laikas. Pakankamai aktyviai (6 val. aktyviai įjungto ekrano atveju) naudojantis telefonu, jo baterija pajėgi išgyventi nuo paros ir pusantros.

Kameros

Vienas pagrindinių „Xiaomi Mi Mix“ trūkumų buvo kamera. Negalima pasakyti, kad kamera buvo visiškai prasta, tačiau kadrų kokybė stipriai atsilikdavo nuo flagmanų. Pasak Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų, naujasis „Xiaomi Mi Mix 2s“ turėtų būti įdomus variantas visiems mobilios fotografijos gerbėjams. Telefonas gavo dvigubą kamerą su 12 megapikselių jutikliai, kurie pasižymi įprasta f/1.8 diafragma ir telefobjektyvu (f/2.4), aprūpinančiu dvigubu priartinimu bei galimybe fiksuoti kadrus su išlieto fono (bokeh) efektu. Be to dirbtinio intelekto galimybės čia pagerina nuotraukų kokybę optimalių parametrų priklausomai nuo fotografuojamos scenos parinkimo dėka. „DxOMark“ testuose „Xiaomi Mi Mix 2s“ bendrai gavo 97 balus. Tiek pat balų šiuose testuose turi ir „iPhone X“ išmanusis. Pirmasis pagrindinės kameros jutiklis turi didelį pikselio dydį – 1,4 mikrono. Taip pat yra fazinis „Dual Pixel“ fokusavimas.

Nors kardinalius pakeitimus kameros srityje pakankamai sudėtinga išskirti, kamera tikrai patobulėjo. Tiesa, yra atotrūkis nuo geriausių telefonų kamerų raiškų, tačiau šį aspektą kompensuoja mažesnė „Xiaomi“ kaina. Reikėtų akcentuoti puikų HDR režimo veikimą, kuris gali aktyvuotis automatiškai ir malonų akiai spalvų perteikimą kadruose, užfiksuotuose nepalankaus apšvietimo sąlygomis. Įdomu tai, kad nepastebėjau ryškių skirtumų tarp kadrų, užfiksuotu su „AI“ dirbtinio intelekto režimu ir be jo. Vienintelis dalykas tik tai, kad kamera informuodavo apie scenos atpažinimą specialia ikonėle ekrane.

Didelis visų „Mi Mix“ serijos išmaniųjų serijos klausimas – priekinė kamera. Čia ji yra išdėstyta apačioje, todėl reikia apsukti telefoną. Pripažinkime, tai tikrai nepatogu. 5 megapikselių kameros kokybė vidutinė, tamsoje nuotraukose matosi triukšmas, ne itin džiugina ryškumas ir mažas dinaminis diapazonas. Na, o dienos metu reikalai čia žymiai geresni ir asmenukių kokybė tobulesnė.

Pirmieji įspūdžiai apie „Xiaomi Mi Mix 2s“ kamerą tokie: pažanga ir patobulinimai akivaizdžiai pastebimi, konkuruoti su „iPhone X“ kamera šis kinietis tikrai gali. Na, o su tokiais mobilios fotografijos monstrais kaip „Galaxy S9+“ ir „Huawei P20“ bus sudėtingiau.

Apibendrinant apžvalgą, reikėtų išskirti tokius „Xiaomi Mi Mix 2s“ privalumus: dizainas, ryškus ekranas, dviejų SIM kortelių palaikymas, flagmanų lygio kamera, bevielis įkrovimas ir NFC, pažangus procesorius. Kalbant apie trūkumus, reikėtų paminėti tokius dalykus: nėra apsaugos nuo vandens, nėra atminties kortelių lizdo, nepatogus priekinės kameros išdėstymas ir su tuo susijęs netobulas veido atpažinimo veikimas. Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistai rekomenduoja telefoną pirkti tiems, kuriems reikia būtent pažangios kameros ir galingo, jokių iššūkių nebijančio procesoriaus, bet nesinori mokėti „Apple“ ar „Samsung“ naujų flagmanų lygio pinigų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

O

kas nusprendė, kad verta?

Anonimas

jau du metus naudoju ir nekeisciau i joki kita. Kaina tiesiog juokinga - 300 Euru.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS