Skanaus: trys gaivių salotų receptai | kl.lt

SKANAUS: TRYS GAIVIŲ SALOTŲ RECEPTAI

  • 0

Siūlome išbandyti kelis sveikus, nesudėtingus paruošti vasariškus patiekalus, kurie turėtų patikti jūsų skrandžiui.

Vasariškos šviežių daržovių salotos su jogurto užpilu

Patiekalui reikės: 300 g šviežių agurkų, 200 g salotų lapų, 160 g smulkiavaisių pomidorų, vieno rausvojo svogūno, saldžios raudonosios ir geltonosios paprikos, žiupsnio daigintų saulėgrąžų ir 5 pipirų mišinio. Užpilui – apie 130 g lieso jogurto, 90 g lieso majonezo, žiupsnelio druskos.

Gaminimas: nuo saulėgrąžų daigų atskiriame ir susmulkiname kotelius. Juos kartu su jogurtu, majonezu ir druska inde išmaišome, kol lieka vientisa masė. Daržoves nuplauname ir nusausiname. Salotų lapus suplėšome norimo dydžio kvadratėliais, agurkus supjaustome 3-4 mm pusžiedžiais. Pomidorus perpjauname per pusę, pašaliname jų kotelius. Nuvalytą svogūną supjaustome 3 mm storio pusžiedžiais, o paprikas – 3-4 mm šiaudeliais.

Į indą sudedame salotas, agurkus, svogūną, paprikas bei dalį pomidorų. Įberiame 5 pipirų mišinio ir viską lengvai permaišome. Tuomet dedame dalį permaišytų salotų, ant viršaus tolygiai pašlakstome dalimi užpilo. Dedame likusią salotų dalį ir pašlakstome likusiu užpilu. Salotas papuošiame pabarstydami pomidorų likučiu ir saulėgrąžų daigais.

Vaisių salotos su morkomis ir jogurtu

Patiekalui reikės: apie 200 g šviežių morkų, poros mandarinų, obuolio, kriaušės, apelsino, citrinos, indelio (160 g) jogurto su persikais, žiupsnelio sezamo sėklų.

Gaminimas: vaisius ir daržoves nuplauname. Morkas sutarkuojame per burokinę trintuvę, nulupame mandarinus ir išskaidome juos skiltelėmis nesmulkinami. Obuolį bei nuluptą apelsiną supjaustome 1 cm ilgio ir tokio pat pločio kubeliais, kriaušę perpjauname išilgai, pašaliname sėklas ir supjaustome 1-1,5 cm pločio šiaudeliais.

Taip paruoštus ingredientus dedame į indą: mandarinų skiltelės, obuoliai, kriaušės, apelsinai sumaišomi su citrinų sultimis, kurias išspaudžiame iš citrinos. Ant viršaus tolygiai užbarstome tarkuotas morkas, apšlakstome jogurtu, ant viršaus pabarstome sezamo sėklų.

Margaspalvių bolivinių balandų salotos su žiediniais kopūstais

Patiekalui reikės: pusės stiklinės raudonųjų ir tiek pat šviesiųjų bolivinių balandų, žiedinio kopūsto, indelio slyvinių pomidorų ir špinatų lapų. Užpilui – 150 g alyvuogių aliejaus, citrinos, skiltelės česnako, žiupsnio druskos, cukraus, maltų pipirų ir prieskoninių žolelių – šviežių krapų, bazilikų ir kitų, kurias mėgstate.

Gaminimas: daržoves nuplauname ir nusausiname. Pomidorus perpjauname pusiau, o žiedinį kopūstą išskaidome žiedynais. Bolivinę balandą supilame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame apie 15-20 minučių ant lėtos ugnies. Balanda turi suminkštėti, bet nepervirti. Tuomet ją nusausiname ir padedame vėsti, kol ruošime padažą.

Jam susmulkiname česnaką, į plakimo indą supilame aliejų, iš citrinos išspaudžiame sultis, dedame cukrų, druską, pipirus. Palaipsniui plakdami sudedame česnaką, žoleles. Viską gerai išplakame. Tuomet į indą sudedame virtą bolivinę balandą, žiedinius kopūstus, supjaustytus slyvinius pomidorus, špinatus. Užpilame padažu ir lengvai permaišome. Jeigu salotas planuojate ragauti vėliau, padažą rekomenduojama supilti prieš pat jas patiekiant, kad salotos nesukristų.

Gairės: receptai, salotos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS