Trintos daržovių sriubos: ir skanu, ir sveika (receptai) | kl.lt

TRINTOS DARŽOVIŲ SRIUBOS: IR SKANU, IR SVEIKA (RECEPTAI)

  • 0

Atvėsus orams, vis dažniau norisi pasilepinti karštais, tačiau nesudėtingais patiekalais. Tam puikiai tiks sriubos – skanios ir kvapnios, atskleidžiančios pačius gardžiausius skonius. Sušildykite savo namus išmėgindami originalius trintų sriubų receptus.

Kepta pomidorų ir paprikų sriuba

Reikės: 8 pomidorų, 3 raudonų paprikų, saujos šviežių bazilikų, 5 laurų lapų, 4 skiltelių česnako, 125 ml vandens, 3 arbatinių šaukštelių citrinų sulčių, 3 arbatinių šaukštelių pomidorų pastos, alyvuogių aliejaus, žiupsnelio pipirų ir druskos.

„Paprikas ir pomidorus supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais, bazilikais ir apie 30 minučių kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje. Iškeptas daržoves sudėkite į indą, kuriame trinsite sriubą. Užpilkite vandeniu, citrinos sultimis, užvirinkite ir sutrinkite iki vientisos masės“, – receptu dalinasi Aidas Poleninas, „Maximos“ maisto gamybos ekspertas.

Jo teigimu, pomidorų paklausa kasmet išlieka panaši, tačiau yra rūšių, kurias pirkėjai mėgsta labiau už kitas. „Patys populiariausi pomidorai tarp mūsų pirkėjų yra raudonžandžiai su šakelėmis – šiemet jų parduota jau daugiau nei 2,1 mln. kilogramų. Pastebime, kad stabiliai auga ekologiškų pomidorų pasirinkimas – šiemet jų pardavimai augo daugiau nei penktadaliu, lyginant su praėjusiais metais“, – atskleidžia A. Poleninas.

Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba

Reikės: 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 svogūno, 1 arbatinio šaukštelio tarkuoto imbiero, žiupsnelio kario miltelių, 4 stambiai pjaustytų morkų, 4 stiklinių daržovių sultinio, ¾ stiklinės raudonųjų lęšių, žiupsnelio druskos bei pipirų.

„Puode įkaitinę aliejų kepkite svogūnus apie 5 minutes. Suberkite kario miltelius bei imbierą ir pakepkite dar 30 sekundžių. Suberkite morkas, supilkite sultinį, paskaninkite druska ir pipirais. Virkite apie 15 minučių arba tol, kol morkos suminkštės. Sutrinkite sriubą trintuve“, – aiškina ekspertas.

Jis taip pat pasakoja, jog populiariausios tarp pirkėjų yra plautos lietuviškos morkos, kurių kasmet klientai įsigyja daugiau nei 3,5 mln. kilogramų. Sparčiai populiarėja ir ekologiškos morkos – jų paklausa 2018 m. išaugo beveik 3 kartus lyginant su 2017 metais pardavimais.

Morkų ir imbiero sriuba

Reikės: 1 valgomojo šaukšto rapsų aliejaus, 1 svogūno, 2 valgomųjų šaukštų tarkuoto imbiero, 2 česnako skiltelių, ½ arbatinio šaukštelio smulkintų muskato riešutų, 850 ml sultinio (pirkto arba paruošto prieš tai), 500 g morkų, 400 g baltųjų pupelių (skardinėje su skysčiu).

Papuošimui: 4 arbatinių šaukštelių smulkintų migdolų ir žiupsnelio smulkintų muskato riešutų.

„Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną, imbierą, česnaką ir viską kepkite apie 5 minutes arba tol, kol suminkštės. Įmaišykite muskato riešutus ir pakepkite dar 1 minutę. Supilkite sultinį, suberkite susmulkintas morkas, baltąsias pupeles su skysčiu, tuomet uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 20-25 minutes arba tol, kol morkos truputį suminkštės. Trečdalį gauto sriubos mišinio išimkite į atskirą indą, o likusią dalį sutrinkite maisto smulkintuvu. Tuomet viską vėl sudėkite į keptuvę ir kaitinkite tol, kol užvirs. Sriubą patiekite papuošę smulkintais imbierais bei muskato riešutais. Skanaus!“, – linki A. Poleninas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS