VASAROS DESERTAS SU BRAŠKĖMIS, PRIMINSIANTIS VAIKYSTĘ
- LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt 0
„Tuoj prasidės braškės, jas dėsime ir į tortus, ir į pusryčių kokteilius, ir net darysime tą braškių ir pieno sriubą su cukrumi, kurią gaminti išmokome dar vaikystėje", – sako kulinarė Beata Nicholson ir LRT TELEVIZIJOS žiūrovams siūlo pasigaminti desertą, kuris primins vaikystę.
Desertui prireiks vos kelių ingredientų: 500 g kefyro, 500 g braškių, medaus arba cukraus, 14 g želatinos. Braškes sutrinkite atskirame inde. Medų ir želatiną atskirai ištirpinkite ant nedidelės ugnies.
Tirpintą medų supilkite į dubenį ir sumaišykite jį su kefyru. Į šią masę pilkite pusę tirpintos želatinos, kitą pusę – į trintas braškes.
Supilkite braškinį sluoksnį į indelius, leiskite jam sustingti šaldytuve. Sustingus, ant viršaus užpilkite kefyro ir medaus sluoksnį. Desertus puoškite mėgstamais sausainiais ir braškėmis bei mėtų lapeliais.
Gaminimo būdas – vaizdo įraše.
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
-
23 komentarai
-
ELTOS inf.34 komentarai
-
DMN inf.6 komentarai