Iš žinomų kulinarų lūpų – pasiūlymai šventinei vakarienei | kl.lt

IŠ ŽINOMŲ KULINARŲ LŪPŲ – PASIŪLYMAI ŠVENTINEI VAKARIENEI

  • 1

Diplomuotas kulinarijos šefas Gian Luca Demarco siūlo pasimėgauti itališkos virtuvės klasika: pasigaminti jautienos faršu įdarytus „Cannelloni“ makaronus su baklažanais.

Šeštadienį 9.30 val. per TV3 rodomoje laidoje „Gardu Gardu“ Gian Luca perspės, kad šis patiekalas pareikalaus daugiau pastangų ir pasibuvimo prie viryklės, todėl pasiūlys jį įtraukti į šventinių patiekalų sąrašą.

Konditeris Ali Gadžijevas taip pat nenusileis kolegai ir parodys, kaip pasigaminti įspūdingai skanų ir išvaizdų desertą: pasiflorų kremu įdarytas tartaletės su morengo kepurėle. Net tik skamba įspūdingai, bet ir skonis bei išvaizda atima žadą.

„Cannelloni“ makaronai, įdaryti jautienos faršu su baklažanais

Reikės:

400 g jautienos faršo

 250 g rikotos sūrio

 50 g sūdytų arba rūkytų lašinių

 250 g „Cannelloni“ makaronų

 400 g smulkintų konservuotų pomidorų tyrės

 1 baklažanas

 1 skiltelė česnako

  50 g sviesto

  0,5 l pieno

  3 valg. š. miltų

  Tarkuoto parmezano sūrio

   Alyvuogių aliejaus kepimui

   Žiupsnelis druskos

   Persilado prieskonių

Gaminimas. Baklažaną supjaustyti 0,5 cm storio riekelėmis ir paskrudinti iš abiejų pusių sausoje keptuvėje ant aukštos kaitros. Kitoje keptuvėje įkaitinti aliejų ir įmesti nuluptą nesmulkintą česnako skiltelę, supilti konservuotų pomidorų tyrę, sumažinti kaitrą ir palikti troškintis 10–15 minučių retkarčiais pamaišant.

Pasmulkinti lašinukus ir sumaišyti su žiupsneliu persilado prieskonių. Trumpai apkepti keptuvėje ir sudėti faršą. Viską gerai išmaišyti ir pakepinti, kol faršas iškeps. Tada užpilti balzaminio acto ir viską gerai permaišyti. Iškepusį faršą suberti į atskirą gilų indą. Įdėti rikotos sūrį, porą šaukštų ištroškinto pomidorų padažo ir gerai išmaišyti.

„Cannelloni“ makaronus po minutę apvirti  sūdytame vandenyje. Virti atskirai po 5–6 vnt., kad nesuliptų. Konditeriniu maišeliu įdaryti juos faršo ir rikotos mase.

Prikaistuvyje išlydyti  sviestą ir suberti miltus. Šluotele nuolat maišyti, kol liks tirštos konsistencijos trupiniai. Supilti pieną ir šluotele nuolat gerai maišyti bei kaitinti iki vientisos blizgios bešamelio padažo konsistencijos. Įberti žiupsnelį druskos ir permaišyti.

Kepimo indo dugną ištepti keliais šaukštais bešamelio padažo. Išdėlioti įdarytus makaronus ir apiberti dalimi plėšytų baklažano riekelių. Užpilti likusį bešamelio padažą ir tolygiai paskirstyti paviršiuje. Suberti likusias plėšytas baklažano riekeles, užtepti pomidorų padažu, gausiai apibarstyti parmezano sūriu. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 35–40 minučių.  

Tartaletės su pasiflorų kremu ir morengu

Reikės:

9 vnt. sviestinių tartalečių

Šviežių aviečių

Kremui reikės:

80 g pasiflorų tyrės

3 kambario temperatūros kiaušinių

120 g cukraus

 120 g sviesto

Morengui reikės:

4 kiaušinių baltymų

100 g cukraus pudros

Gaminimas. Kambario temperatūros kiaušinius išplakti su cukrumi iki putų. Užvirti pasiflorų tyrę ir po truputį supilti į kiaušinių plakinį nuolat maišant šluotele. Grąžinti ant kaitros ir nuolat maišant po truputį sudėti sviestą. Kaitinti  tol, kol sviestas ištirps ir bus vientisa kreminė konsistencija. Gautą masę išpilstyti į tartaletes ir įdėti į šaldytuvą, kad atvėstų.

Kiaušinių baltymus išplakti kartu su cukraus pudra iki standžių putų. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį. Ant atvėsusių tartalečių uždėti po šviežią avietę ir konditeriniu maišeliu suformuoti morengo kepurėles. Pašauti 3–4 minutėms į iki 220°C įkaitintą orkaitę, nustatytą grilio (kaitinimo iš viršaus) režimu.  Ragauti atvėsusias.

GALERIJA

  • Iš žinomų kulinarų lūpų – pasiūlymai šventinei vakarienei
  • Iš žinomų kulinarų lūpų – pasiūlymai šventinei vakarienei
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

vvvv

Nieko neturiu pries Luka, bet jo receptai... Kai pasiziuriu, tai kazkokia makaliene, visai nekelianti apetito. Viena karta rode,kaip reikia paruosti vista pagal jo mamos recepta. Ta vista aptepe tesla ir kepe,o kai iseme is orkaites, tesla gabalais nukrito,o po apacia visai neapskrudusi balta vista, tikrai nekelianti apetito.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS