Iš muziejaus vagys išnešė seifą su labai pavojingais strėlių nuodais | kl.lt

IŠ MUZIEJAUS VAGYS IŠNEŠĖ SEIFĄ SU LABAI PAVOJINGAIS STRĖLIŲ NUODAIS

  • 2

Nyderlandų policija ketvirtadienį ieškojo vagių, iš vieno muziejaus pavogusių seifą su labai pavojingais nuodais, kuriais Pietų Amerikos genčių medžiotojai sutepdavo savo strėlių antgalius.

Trečiadienio rytą vagys įsilaužė į rytiniame Leideno mieste esančio Nacionalinio mokslo ir medicinos muziejaus pagalbines patalpas ir pavogė šaldytuvo dydžio seifą, kuriame buvo laikomas senas indas su minėtais nuodais.

„Šis nuodas yra kurarė, Pietų Amerikoje naudojamas strėlėms (sutepti) medžiojant žvėris“, - sakė šio muziejaus direktorius Amito Haarhuisas (Amitas Harheisas) naujienų agentūrai AFP.

„Neseniai jie (nuodai) mums buvo pasiūlyti į kolekciją, tačiau nusprendėme, kad nenorime jų turėti. Todėl uždarėme juos seife ir planavome saugiai sunaikinti“, - pridūrė muziejaus vadovas.

Pasak jo, šie nuodai yra gerokai padžiuvę ir primena „juodą cukraus gabalėlį“. Medžiaga laikyta senoviniame stikliniame inde su raudonu dangteliu. Ant jo yra užrašas „Curare“.

Policija perspėja, kad medžiaga „yra labai toksiška ir gali būti mirtina“. Radusieji raginami jos neliesti ir pranešti pareigūnams.

Pasak A. Haarhuiso, seife be nuodų dar buvo nedidelė pinigų suma.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

o nera ko vogti ,patys sau laimes iesko

tai

kam iki siol nenuvale eksponatu gal dar norejo panaudot?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS