Neįtikėtina: Kanados gydytojai priešinasi algų didinimui | kl.lt

NEĮTIKĖTINA: KANADOS GYDYTOJAI PRIEŠINASI ALGŲ DIDINIMUI

  • 5

Kanadoje kilo netikėtas protestas: medikai priešinasi jų algų didinimui, rašo CNN.

Remiantis susitarimu su Kvebeko administracija, gydytojų algoms provincijoje norima skirti 700 mln. dolerių daugiau lėšų. Tačiau medikai renka parašus po peticija, kad pinigai būtų panaudoti kitaip.

Gydytojai reikalauja, kad už šias lėšas būtų įdarbinta daugiau slaugytojų ir būtų pagerinta pacientų priežiūra. Turint omenyje slaugos personalo darbo sąlygas ir drastiškus apkarpymų sveikatos priežiūros srityje, algų didinimas šokiruoja, teigiama peticijoje.

Pasak CNN, nuo vasario 25-osios peticiją pasirašė daugiau kaip 700 bendrosios praktikos gydytojų ir specialistų. 700 mln. dolerių iš viso 10 000 provincijos gydytojų reikštų algos padidėjimą 1,4 proc.

Kvebeko sveikatos ministras Gaetanas Barrette'as sakė, kad jei gydytojai nenori pinigų, jie gali būti panaudoti kitaip. „Jei jie jaučiasi gaunantys per didelę algą, tegu jų neima. Aš garantuoju, kad rasiu, kur juos panaudoti“, - teigė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

neįtikėtina

o mūsų gydytojai slaugytojai šokolado pavydi

tai

ko laukia skvernelis tegul praso kad pervestu Lietuvos medikams ir trumpa kalba.....

Kauns

Saunuoliai! Straipsnelis butu dar idomesnis jei parasytumete kiek Kanadoje uzdirba gydytojai ir slaugytojos. Slaugytojos 70000$ per metus. Gydytojai 225000$ per metus. Tai yra zveriski pinigai, kai kauno kliniku: Slaugytojos apie 5000$ per metus. Gydytojai apie 15000$ per metus. Ir kaip jums skirtumai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS