Netikėta kontrabanda: vyras keturis kačiukus mėgino pergabenti kelnėse | kl.lt

NETIKĖTA KONTRABANDA: VYRAS KETURIS KAČIUKUS MĖGINO PERGABENTI KELNĖSE

  • 1

Singapūro imigracijos tarnybos pareigūnai antradienį pranešė, kad sulaikė vyriškį, bandžiusį kontrabanda įsivežti keturis kelnėse paslėptus kačiukus.

Įtarimų pareigūnams sukėlė iš keleivio tarpukojo pasigirdęs keistas miaukimas.

Tarnyba pranešime giria pareigūnus, neleidusius iš kaimyninės Malaizijos įsivežti kačiukų automobiliu per pasienio kontrolės postą.

„Tikrindami automobilyje esančius keleivius mūsų pareigūnai išgirdo miaukimą ir pamatė išsipūtusias vyriškio kelnes“, – pasakojo tarnybos atstovė naujienų agentūrai AFP.

Pareigūnai pirmiausia paklausė 45 metų Singapūro gyventojo, ar jis turi ką nors deklaruoti, o tada rado kelnėse paslėptus kačiukus.

Pasak tarnybos atstovės, gana dažnai po drabužiais mėginama nuslėpti tokių daiktų kaip kontrabanda gabenamos cigaretės.

„Tačiau susigrūsti į kelnes keturis gyvus kačiukus – tai matėme pirmą kartą“, – pridūrė ji.

Mažyliai išgyveno šį išbandymą. Žemės ūkio produktų ir veterinarijos tarnyba pranešė, kad dabar katinėliai laikomi karantine, tačiau yra aktyvūs ir jaučiasi gerai.

Kol kas neaišku, kodėl sausio 2 dieną šis vyras bandė įsivežti kačiukus į Singapūrą. Gali būti, kad juos norėta parduoti.

Už šią kontrabandą vyrui gresia iki vienerių metų laisvės atėmimo ir bauda iki 10 tūkst. Singapūro dolerių (6 tūkst. 390 eurų) bauda.

Singapūras taiko griežtus reikalavimus asmenims, norintiems teisėtai įsivežti gyvūnus. Jie turi gauti importo licenciją ir pateikti gyvūno sveikatos pažymėjimą.

Imigracijos pareigūnai perspėja, kad nelegaliai į Singapūrą įvežami gyvūnai gali būti tokių ligų kaip pasiutligė nešiotojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Stebetojas

Kas jums yra, ar "juostele" baigesi, ar "popieriaus" neturejot, kad tik viena kaciuku nuotrauka idejot???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS