Paauglys beveik 50 dienų praleido dreifuojančiame plauste | kl.lt

PAAUGLYS BEVEIK 50 DIENŲ PRALEIDO DREIFUOJANČIAME PLAUSTE

  • 1

Vienas Indonezijos paauglys septynias savaites išgyveno bangų blaškomas vandenyje, kai nuo lyno nutrūkęs jo nedidelis žvejybai skirtas plaustas dreifuodamas nuplaukė 2,5 tūkst. kilometrų ir buvo rastas netoli Ramiojo vandenyno Guamo salos, pirmadienį pranešė jo šeima.

Šiurpi Aldi Novelio Aidilango (Aldžio Novel Aidilango) istorija prasidėjo liepos viduryje. Aštuoniolikmetis jaunuolis dirbo ant plausto stovinčioje būdelėje, numetęs inkarą už maždaug 125 kilometrų nuo Indonezijos Sulavesio salos.

Jo pareiga buvo prižiūrėti žuvis į tinklus priviliojančias lempas, rūpintis kad jos būtų įjungtos. Kartą per savaitę jaunuolį aplankydavęs plausto šeimininkas parūpindavo jam maisto, geriamojo vandens, kuro ir kitų būtiniausių reikmenų.

Šis plūduriuojantis bučius, vadinamas rompongu, buvo nuleidęs inkarą ant ilgo lyno, tačiau dėl stipraus vėjo lynas neatlaikė, ir plaustas pradėjo dreifuoti, pranešė vietos žiniasklaida.

Indonezijoje rompongais žvejojama gana dažnai, tačiau žmonės juose retai kada paliekami.

Kaip pranešė vietos laikraščiai, rompongo savininkui iš viso priklausė 50 tokių plaustų aplinkiniuose vandenyse.

„Jo viršininkas pranešė vyrui, kad jis dingo“, – pasakojo jaunuolio motina Net Kahiking naujienų agentūrai AFP Sulavesyje.

„Taigi, mes pasidavėm Dievo valiai, bet nesiliovėme meldęsi“, – kalbėjo ji.

Paauglys, kuris maisto turėjo tik kelioms dienoms, išgyveno gaudydamas žuvį, laikraščiui „The Jakarta Post“ pasakojo jaunuolio sugrąžinimu namo pasirūpinęs Indonezijos generalinis konsulas Osakoje Mirza Nurhidayatas (Mirza Nurhidajatas).

„Kai jam pasibaigė maisto gaminimui skirtos dujos, jis pradėjo deginti medines rompongo dalis ir taip gaminosi maistą, – tęsė konsulas. – Jis gėrė siurbdamas vandenį iš jūros vandenyje sušlapintų drabužių.“

Pro dreifuojantį nusilpusį A. N. Aidilangą praplaukė maždaug 10 laivų, kol galiausiai rugpjūčio 31 dieną netoli Guamo jaunuolį pastebėjo su Panamos vėliava plaukiojantis laivas, parplukdęs jį į Japoniją.

„Mane pribloškė, kai jo viršininkas mums tai pranešė, – džiaugėsi A. N. Adilango motina. – Buvau labai laiminga.“

A. N. Adilangas yra jauniausias iš keturių vaikų šeimoje. Nepaisant patirtų išgyvenimų, rugsėjo 8 dieną jis buvo sveikas sugrąžintas namo.

„Dabar jis sugrįžo namo, ir rugsėjo 30 dieną mes švęsime jo 19-ąjį gimtadienį“, – pasakojo motina.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

on

Šaunuolis vaikinas, džiaugiuosi dėl jo. Galės švęsti savo antrą gimtadienį

SUSIJUSIOS NAUJIENOS