Pasaulio įdomybės: Teheranas skelbia kovą su manekenėmis | kl.lt

PASAULIO ĮDOMYBĖS: TEHERANAS SKELBIA KOVĄ SU MANEKENĖMIS

Teheranas paskelbė kovą su manekenėmis, socialiniame tinkle „Instagram“ besidalijančiomis nuotraukomis, kuriose jos nedėvi galvos apdangalų. „Aptikome, kad penktadalį viso Irano „Instagram“ srauto sudaro mados industrijoje dirbantys asmenys. Jie skleidžia nemoralią ir neislamišką kultūrą, vulgarumą“, – aiškino Teherano kibernetinių nusikaltimų teismo atstovas. Pastaraisiais metais Irane vis daugiau moterų ima prieštarauti privalomam galvos dengimui.

Tailando valdžia paskelbė uždaranti vieną iš turistų mėgstamų salų, nes esą nemažėjantys turistų srautai neigiamai veikia natūralius salos išteklius ir aplinką. Beveik visi Tailando pakrantės nacionaliniai parkai nuo gegužės iki spalio vidurio laikinai uždaromi, tačiau Koh Tachajaus sala nebebus atidaryta.

Ekspertai teigia, kad saloje vienu metu galėjo lankytis apie 70 turistų, tačiau sezono metu į salą atvykdavo iki 1 000 turistų. Tai ilgainiui pradėjo kelti grėsmę salos aplinkai, todėl buvo imtasi radikalių priemonių ir nuspręsta salą uždaryti.

***

Respublikonų kandidatas į JAV prezidentus Donaldas Trumpas vėl daug ką nustebino pareiškęs, kad norėtų susitikti su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Yong Unu ir aptarti branduolinę programą. Šis D. Trumpo pareiškimas vėl sukėlė diskusijas dėl respublikonų atstovo neapgalvotos ir neaiškios užsienio politikos strategiją.

***

Viename Indijos šiauriniame mieste ketvirtadienį užfiksuotas šalies karščio rekordas, kai oras įkaito iki 51 °C. Ankstesnis Indijos kaitros rekordas buvo užfiksuotas 1956 m. Šiaurės Indijoje orai gegužę ir birželį, karščiausiais metų mėnesiais, dažnai įkaista iki beveik 50 °C, bet dar didesnė kaitra yra neįprasta.

***

Gegužės 18 d. Neapolyje beveik 250 picų kepėjų iš Italijos ir užsienio iškepė picą, kurios ilgis – beveik 2 kilometrai. Pasak žiniasklaidos, milžiniškai picai pagaminti prireikė 2 tonų miltų, tiek pat sūrio, 1,5 tonos pomidorų ir 200 litrų aliejaus. Rezultatas buvo įrašytas į Guinnesso rekordų knygą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS