Iš religinio muziejaus pavogta brangakmeniais tviskanti karūna | kl.lt

IŠ RELIGINIO MUZIEJAUS PAVOGTA BRANGAKMENIAIS TVISKANTI KARŪNA

  • 2

Prancūzijos vidurio regione XIX amžiaus karūna, papuošta beveik 1,8 tūkst. brangakmenių, buvo pavogta iš vieno religinio meno muziejaus, šeštadienį pranešė šios įstaigos administracija.

Vagys į Furvjero muziejų Liono mieste įsibrovė šeštadienį 3 val. 27 min. vietos (4 val. 27 min. Lietuvos) laiku ir sugebėjo apeiti „modernią apsaugos sistemą“, sakoma administracijos pranešime.

Jie išnešė vadinamąją Mergelės karūną (Couronne de la Vierge) – pagrindinį muziejaus kolekcijos eksponatą. Ši karūna buvo sukurta 1899 metais, o jai papuošti panaudotas 1 tūkst. 791 brangakmenis ir perlas.

Karūna buvo pagaminta kaip tuomečių turtingų Liono šeimų dovana Furvjero bazilikos lobynui.

Pranešime sakoma, kad šio kūrinio vertė – „šiek tiek daugiau kaip milijonas eurų“. Muziejus nurodė, kad praeitais metais grupė ekspertų kruopščiai aprašė ir įvertino kiekvieną karūnos brangakmenį, todėl juos turėtų būti lengviau susekti.

Vagys taip pat pagrobė du kitus muziejaus nuolatinės kolekcijos eksponatus – žiedą ir bažnytinę taurę.

Muziejus, įsikūręs ant kalvos šalia bazilikos, buvo uždarytas, kol atliekamas tyrimas.

Šiame muziejuje eksponuojami daiktai iš bazilikos lobyno – būdingi XIX ir XX amžiaus auksakalių meno pavyzdžiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pagoniui

Ar pats supratote,ka norejote pasakyti?

pagonys

Žinoma istorijos apie 1812m.Napoleonas imperijos okupacijos vagiškai europoje rytuose faktos ....Neturejo teisingus kas imperijos okupacijos nusikaltimus teismas tyrimo teismo...IKI GALO

SUSIJUSIOS NAUJIENOS