Rusijoje vyras suklastojo diplomą, kad galėtų dirbti gydytoju | kl.lt

RUSIJOJE VYRAS SUKLASTOJO DIPLOMĄ, KAD GALĖTŲ DIRBTI GYDYTOJU

  • 2

Vienam rusui penktadienį buvo pareikšti kaltinimai už tai, kad jis suklastojo dokumentus, kad galėtų dirbti gydytoju po to, kai dešimtmetį praleido psichiatrinėje ligoninėje už savo bendraklasio nužudymą ir savo aukos kraujo išgėrimą.

Tyrėjai nurodė, kad suėmė 36 metų vyrą, kuris dirbo gydytoju vienoje ligoninėje Uralo Čeliabinsko mieste. Šiam Rusijos piliečiui pareikšti kaltinimai pasinaudojus suklastotu diplomu, kad praėjusių metų lapkritį įsidarbintų ligoninėje.

Tam vyrui, kurį žiniasklaida įvardija kaip Borisą Kondrašiną, pavyko įsidarbinti gydytoju, nors 2000-aisiais jam buvo paskirtas priverstinis gydymas „po to, kai įvykdė itin sunkų nusikaltimą“, sakė pareigūnai.

Rusų žiniasklaida pranešė, kad tas asmuo, būdamas paaugliu, 1998-aisiais suleidęs mirtiną dozę raminamųjų savo bendraklasiui rituališkai jį nužudė, supjaustė palaikus ir išgėrė jo kraują.

B. Kondrašinas tada „laikė save vampyru“, pranešė regioninis naujienų portalas znak.com.

2000-ųjų rugpjūtį B. Kondrašinas pateko į psichiatrinę ligoninę, kai jam buvo diagnozuota šizofrenija ir jis buvo pripažintas nesugebantis suvokti savo veiksmų, tuo metu rašė vietos laikraštis „Čeliabinskaja nedelia“.

Praėjus dešimtmečiui vyras buvo paleistas iš psichiatrinės ligoninės, informavo Rusijos žiniasklaida.

B. Kondrašinas pernai įsidarbino gydytoju terapeutu 11-oje Čeliabinsko ligoninėje. Jo darbas buvo skatinti žmones nevartoti alkoholio ir nerūkyti bei pasakoti jiems apie sporto naudą, miesto sveikatos departamento vadovę Nataliją Gorlovą citavo valstybinė naujienų agentūra TASS.

Ji sakė, kad gydytojo apsimetėlio patirties stygius neišaiškėjo, nes jis tvirtino pametęs įrašus apie savo ankstesnes darbovietes.

Naujienų agentūra „Interfax“, cituodama su byla susipažinusį šaltinį, pranešė, kad B. Kondrašinas buvo sulaikytas sausį, po to, kai vienas jį gydęs psichiatras pastebėjo jį rašant viename medikų internetiniame forume.

N. Gorlova patikino, kad B. Kondrašinas buvo atleistas iš darbo, kai ligoninė patikrino jo diplomą neva jį išdavusioje institucijoje.

Penktadienį viename Rusijos medikų diskusijų forume paplito besišypsančio ir baltą chalatą vilkinčio B. Kondrašino nuotrauka.

B. Kondrašino sesuo, kuri yra gydytoja, portalui znak.com sakė, kad nei ji, nei jųdviejų motina nežinojo, kad vyras įsidarbino ligoninėje. Pasak sesers, jis teturėjo vidurinį išsilavinimą.

Moters teigimu, B. Kondrašinas buvo išrašytas iš psichiatrinės ligoninės kaip nekeliantis visuomenei pavojaus, tačiau privalėjo ir toliau būti prižiūrimas medikų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

GRYВĘ - КГБ MAGNOLIJA, Į KALĖJIMĄ!

Kam jam mediku pagalba

jis pats tapo daktaru.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS