Suradus vieną labradorą, nuteistajam buvo panaikinta 50 metų kalėjimo bausmė | kl.lt

SURADUS VIENĄ LABRADORĄ, NUTEISTAJAM BUVO PANAIKINTA 50 METŲ KALĖJIMO BAUSMĖ

  • 1

Jungtinėse Valstijose vieno šuns suradimas padėjo išnarplioti bylą prieš vyrą, kuris buvo nuteistas 50 metų kalėti už dukters tvirkinimą, mergaitei pareiškus, kad jis nugalabijo gyvūną norėdamas ją įbauginti ir priversti tylėti.

42 metų santechniką Joshuą Hornerį (Džošuą Hornerį) iš vakarinės Oregono valstijos prisiekusieji pernai balandį nuteisė už lytinę prievartą nepilnamečio atžvilgiu. Prisiekusiųjų sprendimas nebuvo vienbalsis.

J. Hornerio dukra teismo metu liudijo, kad jis grasino pakenkti jos gyvūnams, jeigu ji pasipasakos policijai, ir kad tai pademonstruodamas jis jos akivaizdoje nušovė jos šunį Lucy (Liusi).

Tačiau teisinė ne pelno organizacija „Oregon Innocence Project“, sutikusi peržiūrėti bylą, surado labradorą gyvą, pas kitus šeimininkus.

J. Horneris tvirtino, jog nenuskriaudė Lucy ir jog šuns suradimas įrodytų jo nekaltumą, kaip ir tai, kad dukra davusi priesaiką melavo.

„Oregon Innocence Project“ pareigūnai sakė, kad šuo buvo surastas Girharto miestelyje į šiaurės vakarus nuo Portlando. Jo tapatybė buvo nustatyta pagal savitus požymius.

Pirmadienį pateiktame prašyme nutraukti bylą apygardos prokuratūra pažymėjo, kad suradus šunį gyvą J. Hornerio dukra atsisakė kalbėtis su tyrėjais apie savo liudijimą teisme.

„Nors negaliu užtikrintai pasakyti, kad p. Horneris seksualiai neišnaudojo šios aukos, galiu pasakyti, kad esant dabartiniams įrodymams... nesu įtikintas, kad (jis dukrą) išnaudojo“, – sakoma prokuroro Johno Hummelio (Džono Humelio) pirmadienio pareiškime.

Rugpjūčio mėnesį J. Horneris buvo paleistas iš kalėjimo ir laukė naujo teismo, apeliaciniam teismui atmetus jo apkaltinamąjį nuosprendį remiantis tuo, kad gynybai nebuvo leista pateikti kitų, su šunimi nesusijusių įrodymų.

„(Mano žmona) Kelli (Keli) ir aš pasirengę lipdyti savo gyvenimo šukes“, – pirmadienį porai išėjus iš teismo rūmų po teisėjo priimto sprendimo nutraukti bylą sakė J. Horneris.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Kažkokie nukvakę tie amerikonai, kaip ir visas vakarų pasaulis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS