Akvarele išlietos miesto istorijos | kl.lt

AKVARELE IŠLIETOS MIESTO ISTORIJOS

  • 0

Prieš keletą metų iš Ukrainos atvykęs akvarelistas Sergiy Lysyy kaip viesulas įsisuko į Klaipėdos dailininkų gretas. Talentingas dailininkas greitai pavergė išrankius uostamieščio meno gerbėjus.

S.Lysyy kūryboje pagrindinis motyvas – miestų ir gamtos objektai. Tradicinė gryna šlapios akvarelės technika, profesionaliai ir su atsidėjimu puoselėjama autoriaus, leidžia sukurti savitą meninį pasaulėvaizdį, kupiną jausmų ekspresijos ir šviesos. Drąsūs spalvų deriniai, gyvas potėpis, meistriškai valdomi akvarelei būdingi nutekėjimai, atsitiktinumai.

Nuosekli kelionė įvaldant akvarelės technikos įgeidžius išryškėja dailininko žodžiuose: "Man patinka pats akvarelės liejimo procesas ir neišsenkančios technikos galimybes. Kūryboje stengiuosi fiksuoti nuotaikų akimirkas, būsenas, kurios virsta nedidelėmis mano kuriamomis istorijomis."

Šiuolaikiniame meno pasaulyje, kai kūryboje masiškai naudojamas kompiuteris ir kitos modernios technologijos, tokio pobūdžio parodos jau tampa retenybe. Ypač tai pasakytina apie akvarelės techniką, nes ji reikalauja labai tvirtų darbo įgūdžių, susikaupimo ir atsidavimo kūrybos proceso metu.

S.Lysyy gimė ir užaugo Odesoje, studijavo meninę grafiką Odesos pedagoginiame institute. Prieš keletą metų dailininkas atvyko gyventi į Klaipėdą. Per tą laiką surengė keletą personalinių parodų Klaipėdoje, aktyviai dalyvauja grupinėse parodose, pleneruose Lietuvoje ir užsienyje: tarptautinėje akvarelės bienalėje Prancūzijoje, Italijoje, Indijoje, JAV, Belgijoje, Slovėnijoje ir kt. Taivane "


Kas? S.Lysyy akvarelių paroda.

Kur? Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Kada? Veikia iki 2017 m. vasario 6 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS