„Baltijos tiltuose“ – iki šiol negirdėti akvarelininkai | kl.lt

„BALTIJOS TILTUOSE“ – IKI ŠIOL NEGIRDĖTI AKVARELININKAI

  • 0

Kauno paveikslų galerijoje kitą savaitę atidaroma penktosios tarptautinės akvarelės bienalės „Baltijos tiltai“ pagrindinės konkursinės atrankinės parodos „Rezonansas“ atidarymas. 

Tarptautinei žiuri buvo pateiktos daugiau kaip 120 menininkų paraiškos iš 17 šalių. Dalyvauti parodoje buvo pakviesta beveik 70 autorių, kurių darbai ir bus eksponuojami Kauno paveikslų galerijos erdvėje.

Parodoje greta gerai žinomų Lietuvos ir užsienio akvarelės meistrų darbų bus galima susipažinti ir su naujais, iki šiol negirdėtais akvarelės menininkais ne tik iš Lietuvos, bet ir Olandijos, Prancūzijos, Estijos, Vokietijos ir kt. šalių.

Paroda – spalvinga ir įvairi, atskleidžianti visas akvarelės technikos subtilybes, panaudojimo galimybes, individualius meninius ieškojimus ir kūrybos patirtis. Lankytojų neturėtų stebinti ir demonstruojamos instaliacijos, taip pat – kitomis tapybos technikomis sukurti darbai. Mat vienas iš bienalės uždavinių – pakviesti kitose menų srityje kuriančius autorius ar įprastai aliejinę tapybą praktikuojančius ar akrilinius dažus įvaldžiusius dailininkus pateikti savo santykį su akvarele. Todėl viena iš esminių parodos koncepciją jungiančių grandžių yra kūrinių akvareliškumas – ta sunkiai nusakoma subtili lengvumo, skaidrumo, persidengimo ir susiliejimo pajauta, pastaruoju metu būdinga ne tik tradicinėms akvarelėms, bet pastebima ir kituose meno žanruose.

Paroda veiks iki spalio 31 d.

Kas? Penktoji tarptautinė akvarelės bienalė „Baltijos tiltai“

Kur? Paveikslų galerijoje, K. Donelaičio g. 16, Kaune

Kada? spalio 2 d., ketvirtadienį, 18 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS