Festivalis „Kaunas opener‘18“: nuo nostalgijos iki dar nepatirtų emocijų | kl.lt

FESTIVALIS „KAUNAS OPENER‘18“: NUO NOSTALGIJOS IKI DAR NEPATIRTŲ EMOCIJŲ

  • 2

Rugsėjo 14-16 d., Kauno jaunimo dienų metu, į Kauno miesto ir rajono gatves grįžta atviros kultūros festivalis „Kaunas opener‘18“. Anot organizatorių, šiemet renginys kauniečiams pažers dar daugiau staigmenų – festivalio programa pasipildys keliomis dešimtimis ekskursijų, svečiams duris atvers dar daugiau Kauno miesto ir rajono muziejų ir meno galerijų, prie festivalio jungiasi teatrai ir kinas, o melomanus pradžiugins kur kas platesnė koncertinė programa.

Festivalio tikslas – sujungti visa, ką sieja žodis „kultūra“, ir padėti kauniečiams bei miesto svečiams pamatyti kitokį, nekasdienį Kauną – atvirą, nuspalvintą meno, muzikos, teatro, architektūros ir muziejų spalvomis, užpildytą daugybe nepriklausomų klasikinio ir šiuolaikinio meno projektų.

„Esame tam, kad parodytume tai, ko nespėjate pamatyti keliaudami į darbą ar grįždami iš jo, ką praleidžiate paskendę kasdienybės rutinoje ar prie ko per daugelį metų spėjo priprasti akys. Tam, kad miesto kultūra būtų artima ir kiekvienam sava, o jos dvasia atgaivintų ne tik senus prisiminimus, bet ir kurtų naujas emocijas“, – dalinosi „Kaunas opener‘18“ rengėjai.

Atviros kultūros festivalio „Kaunas opener“ programa ir šiemet žada nepamirštamą, kultūros kupiną savaitgalį, kurio dalyvių ir veiklų sąrašas antraisiais iniciatyvos gyvavimo metais kone padvigubėjo.

Miesto muziejų bei galerijų dalyvavimas ir šiemet lieka neatskiriama festivalio dalimi – lankytojams jos renginio savaitgalį dovanoja nemokamą įėjimą bei ekskursijas ir edukacijas, kurių gausa ir įvairovė atitiks kiekvieno lankytojo skonį. „Itin džiaugiamės, kad festivalį rengiant antrus metus įgyjame vis didesnį pasitikėjimą tarp kultūrinių įstaigų, o jos savo ruožtu tiki renginio pridėtine verte Kauno miesto kultūriniam klimatui“, – teigia atviros kultūros festivalio „Kaunas opener‘18“ rengėjai.

Pernai lankytojus džiuginęs 13 ekskursijų istoriškai ir architektūriškai įdomiausiuose miesto pastatuose, šiemet „Kaunas opener“ ekskursijų gerbėjams yra parengęs dar daugiau staigmenų – norintieji Kaune atrasti kitas kultūras, galės sekti japonų bei žydų tautų pėdsakais, siekiantys pažinti Kauną už jo centrinės dalies ribų – atrasti unikalias 5 Kauno mikrorajonų erdves ne tik padedant profesionaliems gidams, bet ir ten gimusiems žymiems kauniečiams. Nostalgiškai nusiteikusiuosius festivalis kvies į ekskursiją apie 3 Laisvės alėjos legendas (valgyklą prie Soboro, Spurginę, „Vilties“ vaistinę-arbatinę) ir, be abejo, atvers duris į dar nematytus bei nepažintus architektūros šedevrus.

„Kaunas opener‘18“ dalimi taps ir neatskiriami miesto kultūros puoselėtojai – čia veikiantys teatrai. Vienas jų – Nacionalinis Kauno dramos teatras – penktadienio popietę savo vidiniame kiemelyje kvies mažus ir didelius istorijos, teatro ir kino mėgėjus išbandyti įvairius teatrinius užsiėmimus, susipažinti su kūrybos procesu, teatro komanda. Ten pat lankytojų lauks ir Kauno kino teatras „Romuva“, kviečiantis į trumpametražių filmų peržiūrą, bei „Kaunas Jazz“ istorija tapusių festivalių ištraukų vakaras.

Daugiau informacijos apie renginio programą, festivalio veiklų sąrašas ir lankytinų vietų maršrutai jau netrukus bus paskelbti portale www.kaunasopener.lt, renginio socialinių tinklų paskyrose ir spaudoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

keista

gyvenom tais laikais, kai net restoranų tresto inspektorius vaikščiojo vakarais ir tikrino,ar išlaikomas rusiškų kūrinių prioritetas muzikinėse programose, o jau apie kitas sritis nebuvo ko kalbėti, - repertuara reikėjo tvirtinti iš anksto su dominuojančiu slavišku "grūdu". Ale mes priešindavomės kiek galėjome. Angliškų dainų tekstus versdavome į lietuvių kalbą ir netgi rašydavom "kompozitorius nežinomas", kad tik vakarų kultūros garbintojais neapšauktų ir nuo scenos nepatrauktų uolūs cenzoriai. Žodžiu, pagal išgales saugojom lietuvybę. Dabar niekas neverčia angliškai kalbėti, dainuoti, atrodo, Lietuvoje saugoma valstybinė kalba. Bet...jos išsižadame SAVO NORU, TARSI GĖDYTUMĖMĖS.

...

KIEK gi galima iš Lietuvių kalbos TYČIOTIS, kas ia per CHALTŪRINIS renginys?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS