„Kaunas 2022“ kviečia kurti netikėčiausias Kauno legendas | kl.lt

„KAUNAS 2022“ KVIEČIA KURTI NETIKĖČIAUSIAS KAUNO LEGENDAS

  • 1

Nuo šiol visi mėgstantys ir norintys pasakoti turės naują adresą internete – pradžia jau padaryta, toliau tęsite jūs.

Pasaulis tampa aiškus per pasakojimą. Mes patys tampame suprantami per pasakojimą. Pasakojimas mus sudomina, nuramina, paaiškina mums kas nutiko, pakviečia veikti. Mes skaitome knygas ir tapatinamės su jų herojais.

Mes sakome vaikui: – neverk, papasakok, kas nutiko! Susitikę senus draugus prisimename senas istorijas. Vakare atsigulę savo miegamuosiuose pasakojame vienas kitam kas bus, kuriame savo ateities planus. Balsuojame už politikus, kurie mums sukuria istorijos dramą. Perkame ne vien daiktus, bet ir tų daiktų sukūrimo, pagaminimo legendas. Mes, žmonės, esame pasakojimo būtybės.

Šiame naujame puslapyje bus kuriamas naujasis Kauno pasakojimas, naujos legendos, nauji padavimai ir naujos istorijos. Lygiai taip pat ten atsiras ir visos senos, jau iki mūsų atsiradę istorijos, legendos ir padavimai apie Kauną, Kauno rajoną ir visą Lietuvą, nes šie puslapiai yra skirti visiems norintiems papasakoti ir paskaityti.

Su šia virtualia pasakojimų erdve Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022 žengia į naują: bendruomeninės kūrybos etapą. Dalyvauti gali kiekvienas, kur begyventų, nes šiuolaikinė istorija yra kuriama dabar. Greitai atsiras ir angliškosios šių portalų versijos ir visi labiau ar mažiau lietuviai visame pasaulyje galės čia dalyvauti. Va tada tai bus!

O prasideda viskas vidurnaktį. Kaune, ant Daukanto tilto per Nemuną. Varpui išmušus dvyliktą, užsižiebs mistinio Kauno žvėries akys ir mūsų kompiuterių ekranai. Pirmoji istorijos dalis bus parašyta. Prasidės tai, ko nebus galima sustabdyti. Laikinoji sostinė taps šiuolaikiška ir jos elektrine nervų sistema ims tekėti mūsų idėjos ir mintys. Mes, nieko bendrą neturinčiųjų bendrija, pažadinsime savyje energiją.

Birželio 1 d. ant tilto rinksis Žvėries draugija: Rytis skaitys pasakas apie Kauno Slibiną, Aistė pasakos Ežerėlio istoriją, Urtė pasakos Raudondvario istoriją, Paulius pasakos Paštuvos istorija, Austėja skaitys vienos labai geros mokinės pasaką apie Šančius, Ovidijus pasakos Kauno fortų siaubo pasakas.

Galbūt pasirodys žvėris.


Kas? „Kaunas 2022“ Mito programos atidarymas;

Kur? ant Daukanto tilto per Nemuną;

Kada? Vidurnaktį.

GALERIJA

  • „Kaunas 2022“ kviečia kurti netikėčiausias Kauno legendas
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

d

Normalios imones nurodo piesiniu autoriu, zinoma jei tai kaip nors nepasisavinta ir nemorima, kad kazkas zinotu, ar gal but tiesiog negerbiamas autorius.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS