Kauno rajone pagerbti moksleivių olimpiadų nugalėtojai | kl.lt

KAUNO RAJONE PAGERBTI MOKSLEIVIŲ OLIMPIADŲ NUGALĖTOJAI

Besibaigiant mokslo metams, Garliavos meno mokykloje įvyko tradicinė gabiausių Kauno rajono moksleivių pagerbimo šventė. Joje apdovanoti mokinių mokomųjų dalykų olimpiadų nugalėtojai.

Svečius, atvykusius į iškilmingą ceremoniją, prie Garliavos meno mokyklos durų pasitiko pučiamųjų orkestras. Renginį vedė Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos moksleivės Goda Bužavaitė ir Medeina Kalasauskaitė. Meniniu pasirodymu renginį pradėjo solistė Elija Vaitulionytė, jai akomponavo mokytoja Goda Palskytė.

Per 2017-2018 mokslo metus Švietimo centro specialistai kartu su metodiniais būreliais organizavo 22 įvairių dalykų olimpiadas, jose dalyvavo 832 rajono mokiniai. Net 49 mokiniai iš šešiolikos mokyklų tapo rajono mokinių mokomųjų dalykų olimpiadų pirmų vietų nugalėtojais. Jiems meras Valerijus Makūnas įteikė apdovanojimus už puikius pasiekimus humanitarinių mokslų, technologinio, socialinio, gamtamokslio ugdymo, matematikos ir menų dalykų srityse. Būtina paminėti, kad 14 gabiausių Kauno rajono moksleivių per šiuos mokslo metus buvo pakviesti dalyvauti respublikos olimpiadose.

„Didelis džiaugsmas, kad Kauno rajone yra tiek daug gabių vaikų. Šiandien tai įrodo jų gražūs pasiekimai“, - sveikindamas olimpiadų nugalėtojus, kalbėjo Kauno rajono meras V. Makūnas.

Daugiausia pirmų vietų rajono olimpiadose iškovojo Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos, Garliavos Jonučių gimnazijos, Babtų gimnazijos ir Vilkijos gimnazijos mokiniai. Du mokiniai užėmė pirmas vietas iš trijų dalykų, tai - Marija Duchovskytė, jai puikiai sekėsi fizikos, biologijos ir matematikos olimpiadose, ir Domantas Greblikas - pirmas vietas užėmęs lietuvių kalbos, geografijos ir matematikos olimpiadose. Donatas Budzeika, Nortė Karaliūtė ir Augustė Pikelytė pirmomis vietomis džiaugėsi laimėję po dvi rajono olimpiadas.

Akvilei Bulotaitei, M. Duchovskytei ir D. Greblikui apdovanojimų diena buvo dviguba šventė. Šiems moksleiviams įteikti dešimtus metus veikiančio ir mokslui, menui bei sportui gabius vaikus remiančio Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondo prizai.

„Puikiais rezultatais įrodėte, kad gerai mokytis galima gyvenant mažoje bendruomenėje, lankant nedidelę mokyklą. Geri rezultatai yra Jūsų sunkaus darbo saldūs vaisiai“, - pabrėžė V. Makūnas.

Kaip teigiama savivaldybės pranešime, jaunuosius talentus olimpiadoms ruošė 46 Kauno rajono mokytojai. Šventėje jie taip pat pasveikinti bei apdovanoti.

„Kauno rajonas didžiuojasi, kad turi puikių pedagogų, kurie paruošia jaunuosius talentus. Tikiu, kad vieną dieną jaunoji karta išaugins dar didesnį būrį įvairių konkursų ir olimpiadų nugalėtojų“, - kalbėjo Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Irena Marcinkevičienė.

Šventės nuotaiką Garliavos meno mokykloje per gabiausių rajono moksleivių apdovanojimus palaikė jaunieji muzikos talentai. Fortepijoninį duetą „Valsas“ atliko Elžbieta Petrauskaitė ir Ugnė Zumaraitė, akordeonistų duetas „Po Paryžiaus dangum“ skambėjo grojant Algirdui Vaičaičiui ir Arnui Grabliauskui, o fortepijono trio „Tango Triana“ sugrojo Matas, Ernestas ir Venesa. Šventę vainikavo grupė „Baltos varnos“.

 

GALERIJA

  • Kauno rajone pagerbti moksleivių olimpiadų nugalėtojai
  • Kauno rajone pagerbti moksleivių olimpiadų nugalėtojai
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS