„Pažaislio liepų alėjos vakarai“ atidaro penktąjį sezoną | kl.lt

„PAŽAISLIO LIEPŲ ALĖJOS VAKARAI“ ATIDARO PENKTĄJĮ SEZONĄ

  • 1

Nuo vasaros pradžios muzikos mylėtojai bus kviečiami atvykti į išskirtinę erdvę Pažaislio vienuolyno rūmų ansamblyje.

Geros muzikos ekspertai „Bardai LT“ ir svetingumo kompleksas „Monte Pacis“ kvies susitikti su ryškiausiais autorinių dainų kūrėjais Lietuvoje, pasiklausyti naujų muzikinių premjerų. Kai kurie iš jų žinomi ne tik savo muzikiniais kūriniais, bet ir sukurtais vaidmenimis teatre ir kine, ryškūs poezijos pasaulyje.

Gegužės 31 d. 19 val. koncertų ciklą pradės Jurga Šeduikytė. Viena populiariausių šalies atlikėjų klausytojams ruošia staigmenų kupiną muzikinį vakarą. „MTV Europe Music Awards 2007“ apdovanojimą laimėjusios dainininkės programoje susipins puikiai žinomos melodijos, šviesūs muzikiniai akordai bei akustinės naujojo albumo „Not perfect" dainų versijos. Koncertą atlikėja skiria tiems, kurie pasiilgo jaukaus, šilto, gyvo ir kitokio skambesio. 

Birželio 8 d. 19 val. į susitikimą su savo talento gerbėjais kviečia gyvasis klasikas Juozas Erlickas ir kartu su juo muzikuojantys Vytautas Mikeliūnas (smuikas) bei Daumantas Slipkus (fortepijonas). Vakaro metu maestro klausytojus džiugins smagiomis istorijomis, pasitelkęs juoko pro ašaras stilistiką, apdainuos nūdienos aktualijas, linksmais monologais kurs smagią nuotaiką. 

Birželio 14 d. 19 val. koncerte Aistė Smilgevičiūtė ir grupės „Skylė“ branduolys pakvies klausytoją į jautriai kuriamą savitą muzikinę ir poetinę erdvę – spalvingą, kupiną metaforų, apgyvendintą netikėtais personažais… Dainų autoriams ir atlikėjams Rokui Radzevičiui ir A. Smilgevičiūtei akordeonu pritars Mantvydas Kodis, kanklėmis bei bosine gitara – Gediminas Žilys.

Liepos 12 d. 19 val. su nauja autorinių dainų programa „Laivas restoranas“ grįžta dainuojantis aktorius Andrius Kaniava kartu su scenos bičiuliais – gitaristu Aleksandru Ten ir klavišininku Sigitu Mickiu, akordeonininku Nerijumi Bakula. Tikrų scenos profesionalų nuoširdumas, paprastos ir jaudinančios poetiškos tiesos, nuoširdus bendravimas ir muzika, užpildanti sielos tuštumas bei nuteikianti pozityvui, pavers šį susitikimą nauju atradimu. 

Liepos 26 d. 19 val. pristatyti naujos programos atvyksta dainų autorius ir atlikėjas Domantas Razauskas kartu su grupe „Vos vos“. Grupę sudaro Jonas Krivickas (gitara), Marius Leiburas (būgnai) ir Paulius Rukas (bosinė gitara). Kiekvienas susitikimas su Domantu būna kupinas nuoširdaus bendravimo, prasmingų tekstų ir muzikinių improvizacijų. Toks vakaras laukia ir Pažaislio vienuolyno apsupty.

Rugpjūčio 2 d. 19 val. pirmąkart koncertų cikle pasirodymą surengs grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“. Stereotipus laužantys muzikos padūkėliai reaguoja į šių dienų gyvenimo ritmą ir sukuria tai romantikų, tai chuliganų įspūdį. Pašėlioti kartu su muzikantais kviečiami visi grupės kūrybos gerbėjai.

Rugpjūčio 9 d. 19 val. „Bardai LT“ paskelbs žinią, kad iki dešimtojo nacionalinio bardų festivalio „Purpurinis vakaras“ liko lygiai savaitė. Ta proga tradiciniu renginiu tapęs įžanginis koncertas į „Purpurinį vakarą“ iš sostinės keliasi į Pažaislio vienuolyną ir šioje vietoje pristatys dar Kaune neskambėjusį projektą – „Trys“. Tai trys dainuojantys aktoriai: K. Smoriginas, V. Bagdonas ir V. Petkevičius. Trys skirtingos asmenybės, trys kūrėjai, trys legendiniai aktoriai. Trijų dalių koncertas suspindės purpurinėmis spalvomis.

Rugpjūčio 30 d. 19 val. po dvejų metų pertraukos „Pažaislio liepų alėjų vakaruose“ pasirodys Rolandas Kazlas. Žaismingas, kupinas geros nuotaikos, dainų ir monologų vakaras vainikuos visus vasaros koncertus ir su šypsena pakvies žengti į spalvotąjį rudenį.

Koncertų ciklas „Pažaislio Liepų alėjos vakarai“ kviečia pabūti unikalioje aplinkoje ir pajusti gamtos bei ramybės pulsą, pailsėti ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai.

Daugiau informacijos – koncertai@bardai.lt.

GALERIJA

  • Aistė Smilgevičiūtė ir Rokas Radzevičius
  • Rolandas Kazlas
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Keista.O liepos CIA dar neligotos ir nepersenusios ?Gal reikia pjauti? O tai ims ir nuvirs ..... Butinai reikia atsodinti atveztinem!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS