Raudonu kilimu – į vienatvės kalėjimą | kl.lt

RAUDONU KILIMU – Į VIENATVĖS KALĖJIMĄ

  • 1

Galerijoje "Meno parkas" ruošiamasi intriguojančiam vakarui, kurio dalyviai pajus, kas nutinka likus be ryšio – ar ryšių.

Dailininkas Rolandas Karalius – gerai žinomas Kauno kultūros lauke. Artimai draugavęs su Rimvydu Jankausku-Kampu, drauge su juo rengė parodas, nors tapymo maniera, stiliumi R.Karalius vėliau išsiskyrė – pasuko į grynąjį abstrakcionizmą, kurio laikosi iki šiol.

Tačiau ne vien tapyba garsus parodos "Telefonas yra išjungtas" autorius, bet ir kaip talentingas operatorius, įsimintinų filmų, objektų, instaliacijų kūrėjas. Ir šioje parodoje R.Karalius prisistato kaip daugiaplanis, plataus spektro šiuolaikinis menininkas, kuriam rūpi globalios problemos ir drauge – šalia esantis žmogus, apsuptas technologijų triukšmo, bet slegiamas vienatvės ir susvetimėjimo.

Taigi paroda "Telefonas yra išjungtas" yra apie komunikaciją ir kartu – apie totalų jos nebuvimą, ne(susi)kalbėjimą, apie žmogui tarnauti sukurtas (vis kuriamas) moderniausias technologijas ir jų apsuptyje vis skaudžiau suvokiamą vienatvės kalėjimą, kuriame slenka mėnuo, auga saulėgrąžų lukštų kalnelis ir nebeaišku, kaip išeiti į žmones. O gal į "Žmones"?

Savo kūriniais, filmu, sukurtu pagal poetės Enrikos Striogaitės eilėraščius iš šiemet pasirodysiančios knygos "Žmonės", parodos autorius gvildena šias problemas ir užduoda retorinius klausimus. "Beje, kiekvienas atėjęs į parodą žiūrovas turės galimybę pasijusti "Žmogumi", – intriguoja parodos rengėjai.


Kas? R.Karaliaus paroda "Telefonas yra išjungtas".

Kur? Galerijoje "Meno parkas".

Kada? vasario 28 d. 18.30 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

zole uz snapsa?!

blemba jau zole veryga leido rukyti vietoj alkogolio?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS