Pasiruošk brandos egzaminams su KTU | kl.lt

PASIRUOŠK BRANDOS EGZAMINAMS SU KTU

  • 0

Specialistai teigia, kad Lietuvos moksleivių anglų kalbos žinios yra geros. Tačiau priduria – norint pasiruošti brandos egzaminui vien kalbos gerai mokėti neužtenka. Apie tai, kaip pasiruošti išbandymui, moksleiviai sužinojo Kauno technologijos universiteto (KTU) Santakos slėnyje vykusioje paskaitoje „Didžiausios daromos klaidos užsienio kalbos (anglų k.) brandos egzamine“.

Tai ciklo „Pasiruošk brandos egzaminams su KTU“, kurį antrus metus iš eilės organizuoja KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakultetas (SHMMF), renginys. Šį kartą, jau trečiame pasiruošimo brandos egzaminams renginyje, KTU gimnazijos mokytoja-ekspertė Jūratė Nakrošienė ir mokytoja-metodininkė Neringa Požėrienė kartu su 250 iš visos Lietuvos atvykusių mokinių nagrinėjo didžiausias daromos klaidas užsienio kalbos (anglų) brandos egzamine.

J. Nakrošienė tvirtina, kad šiuo metu mokinių paruošimo lygis mokyklose yra pakankamai geras. Todėl galima teigti, kad mokyklose gaunama informacija ir žinios yra vertingos ir tinkamos pasiruošti egzaminams. Tačiau norint gerai pasiruošti egzaminui vien tik pamokose gaunamos medžiagos neužtenka.

„Vien kalbos gerai mokėti neužtenka, reikia susipažinti su egzamino reikalavimais ir vertinimo kriterijais. Svarbu mokėti atidžiai skaityti užduotis, išskirti esminę informaciją, žinoti, ką tikrina viena ar kita užduotis, kokių „kabliukų“ gali būti. Reikia išmokti valdyti stresą ir susikaupti“, – teigė KTU gimnazijos mokytoja-ekspertė.

Papildomos medžiagos visada galima rasti internete, skaityti knygas anglų kalba ar žiūrėti filmus be lietuviško vertimo. Mokytoja-metodininkė N. Požėrienė teigia, kad net žaidžiant kompiuterinius žaidimus galima patobulinti žodyną ir kabėjimo įgūdžius, jei žaidimo partneriai yra anglakalbiai. „Svarbu susikurti aplinką, kurioje būtų kuo daugiau anglų kalbos“, – N. Požėrienė.

Paskaitoje atkreipiamas dėmesys į pagrindinius egzamino reikalavimus. Buvo pateikiami pavyzdžiai iš ankstesnių metų egzaminų, pabrėžiamos buvusių abiturientų darytos klaidos. Mokiniai gavo konkrečių patarimų, kaip geriau atlikti vieną ar kitą užduotį ir pasiekti gerų rezultatų egzamine.

KTU SHMMF vertimo ir lingvistikos krypčių studijų programų vadovė doc. dr. Ramunė Kasperavičienė į fakultetą įstojusių studentų anglų kalbos lygį taip pat vertina gerai. Aukštą kalbos žinių lygį pripažįsta ir vizituojantys anglakalbiai lektoriai iš užsienio universitetų, nors jie taip pat pastebi, kad Lietuvos studentams, kaip ir kitiems anglų kaip užsienio kalbos vartotojams, kartais trūksta suvokimo apie tinkamų žodžių vartojimą tinkamame kontekste. Vis dėlto būsimiems kalbos specialistams ir vertėjams nepakanka mokėti kalbą kaip paprastiems jos vartotojams.

„Pasiruošk brandos egzaminams su KTU“ renginiai yra nemokami, tačiau vietų skaičius ribotas, tad būtina išankstinė registracija.


Likę renginiai:

(vieta: KTU Santakos slėnis (Baršausko g. 59 Kaunas, 2 aukštas, 1 salė.)

Kovo 25 d., 11 val.

Didžiausios daromos klaidos istorijos brandos egzamine

Registracija jau prasidėjo

Balandžio 1 d., 11 val.

Didžiausios daromos klaidos chemijos brandos egzamine

Registracija jau prasidėjo

Balandžio 8 d., 11 val.

Patarimai ruošiantis fizikos brandos egzaminui

Registracija jau prasidėjo

Balandžio 20 d., 15 val.

Kaip geriau suprasti, įsiminti ir išmokti?

Registracija dar neprasidėjo.

Balandžio 22 d.,11 val.

Didžiausios daromos klaidos informatikos brandos egzamine

Registracija jau prasidėjo

Balandžio 27d., 15 val.

Karjeros kelias. Ką pasirinkti?

Registracija dar neprasidėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS