Apkandžiotai kaunietei augintinio šeimininkas atrėžė: mano šuo geras, paskiepytas | kl.lt

APKANDŽIOTAI KAUNIETEI AUGINTINIO ŠEIMININKAS ATRĖŽĖ: MANO ŠUO GERAS, PASKIEPYTAS

Antradienio rytą kaunietė Deimantė Ž. pateko į itin nemalonų įvykį. Anot jaunos moters, Šilainių mikrorajone ją užpuolė šuo ir įkando į ranką.

Šuns šeimininkas pabėgo

Kaunietė pasakoja, kad incidentas įvyko apie 7.15 val. ryto. Einant Kuršių gatve, netoli parduotuvės „Kubas“, ramiai sau einančią pašnekovę šuo užpuolė labai netikėtai. Kaip pasakoja pati Deimantė, be antsnukio buvęs šuo įkando jai į ranką. Ilgą augintinio pavadį laikė šuns savininkas.

„Tamsiai auksinės spalvos mišrūnas, panašus į vilkšunį, suplėšė pirštinę ir įkando į pirštą. Įkando nestipriai, nes spėjau ranką ištraukti“, – portalui kauno.diena.lt pasakojo moteris. Anot Deimantės, ją sutrikdė ir šuns šeimininko elgesys: nors šunį greitai ir atitraukė bei atsiprašė, tačiau nepasiteiravęs apie patirtą žalą nuėjo.

„Aš jo prašiau palaukti, o jis ėjo toliau. Pribėgusi prie jo parodžiau jam kraujuojančią ranką. Paklausiau, ar normalu, kad didelis šuo yra be antsnukio. Jis tik pasakė: šuo yra geras ir paskiepytas. Antsnukį uždėsiu ryt“, – įvykių seką dėsto kaunietė. Paklaususi, kodėl ji turėtų patikėti šuns šeimininko žodžiais, kad gyvūnas paskiepytas, šis nutilo. 

„Apsisukau ir norėjau išsikviesti taksi, kad nuvežtų į gydymo įstaigą. Atsisukusi norėjau paklausti šeimininko vardo, tačiau jis jau buvo pabėgęs. Rasti jo nepavyko“, – pasakoja moteris. Į portalą besikreipusi skaitytoja ieško įvykio liudininkų ar žmonių, kurie galėtų suteikti informacijos apie maždaug 185 cm ūgio vyrą.

„Man svarbu surasti šį žmogų, kad nereikėtų į save leisti tiek daug vaistų. Kadangi nežinau, ar šuo išties skiepytas, šiandien medikai jau suleido vaistų nuo stabligės ir pasiutligės, artimiausiu metu laukia dar trys injekcijos“, – pasakoja Deimantė.

Jis tik pasakė: šuo yra geras ir paskiepytas. Antsnukį uždėsiu ryt.

Kadangi incidento metu buvo tamsoka, moteris daugiau detalių apie šuns šeimininko išvaizdą suteikti negali. Norėdama rasti nepažįstamą vyrą, galimai neatsakingai vedžiojusį šunį, moteris kreipėsi ne tik į žmones, bet ir į policiją. Žmonių, mačiusių šį įvykį ar turinčių kitokios svarbios informacijos apie šuns šeimininką, Deimantė prašo jai parašyti elektroninį laišką adresu Deimante3250@gmail.com.

„Ačiū dievui, kad tai buvau aš, o ne koks mažas vaikas, nes galėjo baigtis tragiškiau! Būkite geri, jeigu vedžiojat savo didelius šunis, uždėkite jiems antsnukius, nes niekada negali žinoti, ką šuo galvoja! Tai dar prieš nutinkant nelaimei, pagalvokime mes“, – ragina moteris.

Policija atlieka tyrimą

Kauno policijos atstovė Justina Kazragytė patvirtino, kad dėl incidento Kuršių gatvėje pranešimas buvo gautas. „Dėl šio įvykio pareigūnai atlieka tyrimą, tikslina įvykio aplinkybes, siekia nustatyti gyvūno savininką“, – teigė J. Kazragytė.

Gyvūno savininkui, kuris pažeidžia gyvūnų laikymo reikalavimus, nustačius faktą apie netinkamą gyvūno priežiūrą ar laikymą, gresia bauda iki 300 eurų bei gyvūno konfiskavimas.

Kauno apskrities policijos pareigūnai ragina visuomet nedelsiant pranešti apie pastebėtą bet kokį galimai daromą teisės pažeidimą bendruoju pagalbos telefonu 112.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) specialistai pastebi, kad pasiutligės profilaktikos kursui skiepijamos penkios vakcinos dozės: nepraėjus dienai, trečią dieną, septintą dieną, 14 dieną, 28 dieną nuo įkandimo ar sužalojimo.

Žmonės pasiutlige užsikrečia, kai jiems įkanda, įdreskia ar apseilėja sergantis naminis ar laukinis gyvūnas ir su gyvūno seilėmis pasiutligės virusas patenka į žaizdą. Pavojingesni įkandimai į nuogą kūną, negu per drabužius. Labai pavojinga, kai pasiutę laukiniai gyvūnai giliai sukandžioja žmogui veidą: jam būdingas trumpesnis inkubacinis periodas ir didesnis pavojus susirgti pasiutlige.

Rečiau žmogus užsikrečia pasiutusio gyvūno seilėms patekus į odos įbrėžimus, jungines ir gleivines.  Daugiau informacijos apie šią ūmią virusinę ligą, kuri dėl progresuojančios encefalopatijos visuomet baigiasi mirtimi, galima rasti čia.

GALERIJA

  • Apkandžiotai kaunietei augintinio šeimininkas atrėžė: mano šuo geras, paskiepytas
  • Apkandžiotai kaunietei augintinio šeimininkas atrėžė: mano šuo geras, paskiepytas
Deimantės Ž. nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (35)

Darius

Vargšas šuniukas

Anonimas

Pas mane kišenėj revolveris ir anais metais pirmu šūviu nupyliau mane užpuolusį palaidą šunį. Palikau tik raudantį šeimininką...bet jis man pretenzijų nekėlė jokių.

suny y voljera....

seimininka paskiepyt ir y cype.....priedo lai uzsimoka uz gydyma ,nedarbingumo laikotarpy ir moraline zala,....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS