Atsistatydino „Kauno energijos“ generalinis direktorius | kl.lt

ATSISTATYDINO „KAUNO ENERGIJOS“ GENERALINIS DIREKTORIUS

Miesto savivaldybei priklausančios bendrovės „Kauno energija“ generalinis direktorius Rimantas Bakas atsistatydino iš pareigų.

„Kauno energijos“ valdyba, atsižvelgusi į R. Bako pranešimą dėl atsistatydinimo, atšaukė jį generalinio direktoriaus pareigų, pranešė bendrovė per „Nasdaq“ Vilniaus vertybinių popierių biržą. 

„Kauno dienos“ žiniomis, laikinai vadovo pareigas eis  bendrovės Gamybos departamento direktorius Vaidas Šleivys.

Atsistatydinęs R.Bakas sakė, kad tokį sprendimą reikėjo priimti dėl Lietuvoje galiojančių įstatymų, kurie riboja kadencijų skaičių tokiose bendrovėse kaip „Kauno energija“.

„Įstatymai riboja ne tik kadencijų skaičių, bet ir išdirbtus metus. „Kauno energijai“ vadovavau 10 metų ir 16 dienų. Pirma kadencija buvo nepilna, atėjau nuo vidurio. Valdybos kadencija – 4 metai. Buvo įvairių politinių koalicijų, tad buvo ir pertvarkymų bei naujų paskyrimų, mane jau buvo tris kartus atleidę. Galima sakyti, kad prabuvau beveik keturias kadencijas, tai išdirbtas laikas, kurį leidžią įstatymai, jau viršytas“, – komentavo iš pareigų atsistatydinęs R.Bakas.

Jis pridūrė, kad po vienos kadencijos pertraukos dar negali pasakyti, ar norėtų sugrįžti į „Kauno energijos“ generalinio direktoriaus postą. Kol kas R.Bakas iki Naujųjų metų niekur neketina dirbti, nori tiesiog pailsėti, o po to bandys įsidarbinti privačiame sektoriuje.

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

jonelis

Užtad Lietuvos energetikos institute naujas pavaduotojas atsirado ;)

Pranui,

kaip nešvęsti, kada be baimės į tualetą gali nueiti :)

Pranas

Kiek girdėjau darbuotojai Kauno restoranuose švenčia!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS