Dėl niekur nevedančio tako reikėjo kirsti medį? | kl.lt

DĖL NIEKUR NEVEDANČIO TAKO REIKĖJO KIRSTI MEDĮ?

Kaunietis Sergejus stebisi, kodėl dėl šaligatvio, kuriuo nevaikščios šimtai žmonių, reikėjo kirsti sveiką medį. Kauno miesto atstovai tikino, kad už medžio nukirtimą verslininkai sumokėjo pinigus į specialų fondą.

Dar prieš šventes kaunietis Sergejus fiksavo naujai tiesiamą šaligatvį Jonavos gatvėje. Miestietį nustebino tai, kad naujas takas eina ne palei pačią gatvę, o seną pastatą, todėl juo tikrai nekeliaus daug praeivių. Jam užkliuvo tai, kad dėl menkų pėsčiųjų srautų turėjo būti nukirstas šalia augęs medis.

„Naują šaligatvį būtinai reikia tiesti ten, kur auga vienintelis medis. Iš viso neaišku, kur tas šaligatvis veda. Įdomu, ar čia miestas neturi, kur pinigų dėti, ar verslininkai neaišku ką daro ir ar turi tam leidimus“, – nuomonę dėstė Sergejus.

Portalas kauno.diena.lt išsiaiškino, kas tiesia naują šaligatvį ir kam jis bus reikalingas. Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis aiškino, kad darbus vykdo UAB „Kauno undinė“.

„Miestui šio tako įrengimas nekainuos nė cento. Visi leidimai suderinti ir išduoti. Pėsčiųjų takas (trinkelių danga) apjungs Ievų taką ir Jonavos gatvę, tam, jog kauniečiams nereikėtų bristi per pievą. Takas bus užbaigtas artimiausiu metu“, – sakė specialistas.

Jis pažymėjo ir tai, kad leidimas taip pat buvo duotas ir medžio kirtimui. Už jį miestui sumokėta kompensacija.

„Atliekant pėsčiųjų tako įrengimo darbus verslininkai kreipėsi dėl vieno medžio pašalinimo, pagrindo neišduoti leidimo neturėjome. Už pašalintą medį verslininkai sumokėjo pinigus į Aplinkos apsaugos rėmimo specialiąją programą, iš kurios lėšų prižiūrimi Kauno miesto medžiai“, – pridūrė A.Pakalniškis.

GALERIJA

  • Dėl niekur nevedančio tako reikėjo kirsti medį?
  • Dėl niekur nevedančio tako reikėjo kirsti medį?
  • Dėl niekur nevedančio tako reikėjo kirsti medį?
Sergej Kozlov nuotr.
Gairės: medis, undinė, takas, Jonavos gatvė, nukirstas medis, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (29)

ALGIS

Iššvaistė pinigus iškirstų medžių atsodinimui , tai dabar pardavinėja kirtimui sveikus medžius

mumu

Kur dingo praejimas i LIMOS taka

Vietinis

Medis tai čia tikrai menkas turtas. Klausimas esminis - kas liks iš to gražaus šaligatvio (kuris niekur neveda) po kelių mėnesių. Ir kas liks iš "Undinės" pastato, kurį nupirko LIDLas, ir darbai jo užsakymų. Griaus ar ne?? Ką LIDLas pirko pastatus Vilniuj ir Klaipėdoj - tai visus griauna Yra atsieit projektas pastato "pritaikymui" LIDLo reikmėms...???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS