Kauno termofikacijos elektrinės rekonstrukcijai – svarbus pritarimas | kl.lt

KAUNO TERMOFIKACIJOS ELEKTRINĖS REKONSTRUKCIJAI – SVARBUS PRITARIMAS

  • 4

Kauno termofikacijos elektrinės (KTE) modernizavimo projektas gavo dar vieną pritarimą– Valstybinė energetikos inspekcija išdavė leidimą plėtoti elektros energijos gamybos pajėgumus.

Pasak KTE generalinio direktoriaus Evaldo Paulavičiaus, šis leidimas – tai pagrindinis dokumentas, leidžiantis imtis galutinių projektavimo darbų.

„Kitas procedūrinis žingsnis – jau tik statybos leidimas. Jį tikimės gauti 2017 m. pavasarį, jeigu viskas vyks kaip iki šiol – pagal planą ir be jokių trukdžių”, – sako E. Paulavičius.

Rugpjūtį KTE modernizavimo projektui, kurio pagrindas – naujas kombinuoto ciklo dujų turbinos blokas bei modernizuoti gamtinių dujų katilai, pritarė Energetikos ministerija. KTE įrenginių modernizavimui planuojama investuoti 127 mln. eurų, elektrinėje kasmet būtų pagaminama apie 500 GWh elektros energijos, taip pat – apie 20 proc. miesto šilumos poreikio ir į miesto šilumo tinklus tiekiama apie 260 GWh šilumos. Nauji įrenginiai turėtų pradėti dirbti 2020 m.

Planuojant KTE atnaujinimą, praėjusių metų lapkritį Pekine buvo pasirašytas susitarimas dėl bendradarbiavimo su Pekino energetikos investicijų holdingu (BEIH). Su elektrinės plėtros projektu gali susipažinti visi norintys, jis skelbiamas KTE tinklapyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Studentas

Kiek pamenu tai pagal projektą kinai sutiko ją finansuot tik tuo atveju jeigu ji degins anglis arba dujas, bet kuriuo atveju blogai, su tokiais kiekiais taršios energijos lietoje gyvent geriau nebus.

...

Tiekit tas dujas į namus, leiskit šildytis INDIVIDUALIAI, kiek galint tą žolę ant trasų žiemą augint!

Z,

Kiek suprantu, tai šitas sprendimas prieš ekologija ir prisidės prie pasaulinio atšilimo. Matom kaip dirba valdiškos tarnybos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS