Gamtininkai nebetenka kantrybės: gal galite nerūkyti Kadagių slėnyje? | kl.lt

GAMTININKAI NEBETENKA KANTRYBĖS: GAL GALITE NERŪKYTI KADAGIŲ SLĖNYJE?

  • 18

Kauno marių regioninio parko direkcijos darbuotojams jau tapo nemaloni pirmadienio tradicija po savaitgalio lankytojų antplūdžio tvarkyti apšiukšlintą Kadagių slėnį. Nors šiame vaizdingame maršrute specialiai nėra šiukšliadėžių, išradingi rūkaliai sugalvoja, kur sukišti savo nuorūkas.

„Folija nuo kebabo yra labai praktiškas dalykas. Suvalgai kebabą grožėdamasis Kadagių slėnio vaizdais ir iš folijos susisuki lizdelį. Lizdelis paukščiams netinka, bet į jį puikiai telpa cigarečių nuorūkos“, – savadarbės peleninės radiniu pasidalino Kauno marių regioninio parko direkcijos darbuotojai socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Nuorūkas specialistams tenka krapštyti ir iš plyšių suoluose, kai kurie į tokias medžio skyles sugeba prikišti ir saldainių popierėlių, ir net vienkartinių kavos puodelių.

„Norime paprašyti, kad Kadagių slėnis būtų nerūkymo zona, juk ten ateiname pakvėpuoti grynu oru. Ar tai įmanoma? Būkime supratingi ir užtraukime dainą, o ne dūmą“, – su entuziazmu buvo rašoma „Facebook“ paskyroje.

„Kauno diena“ jau yra rašiusi, kad parko direkcija bando lankytojus pripratinti prie idėjos „ką atsinešei – išsinešk“ ir pažintiniuose takuose bei kituose lankytinuose objektuose atsisako šiukšliadėžių, palieka tik konteinerius pagrindinėse aikštelėse. Tokie konteineriai stovi ir automobilių aikštelėje prie Kadagių slėnio.

„Jei žmogus geba greitai perprasti šiuolaikines technologijas, tai neturėtų būti sudėtinga „susiinstaliuoti“ draugišką aplinkai požiūrį. Žmonės turi suprasti, kad gamtoje šiukšliadėžės yra ne tik estetinis svetimkūnis, bet ir tiesioginė tarša. Kai šiukšliadėžės būdavo perpildytos, atliekos būdavo metamos ant žemės, jas išnešiodavo gyvūnai ir vėjas. Gamta – tai ne miestas, kur kasdien šiukšliadėžes ištuština prižiūrėtojai. Nėra šiukšliadėžės – nėra ir problemos. O jei kažkas mato čia problemą, tai problema yra to žmogaus galvoje“, – „Kauno dienai“ yra sakiusi Kauno marių regioninio parko direkcijos vyr. specialistė Ramunė Mikitiejeva.

GALERIJA

  • Gamtininkai nebetenka kantrybės: gal galite nerūkyti Kadagių slėnyje?
  • Gamtininkai nebetenka kantrybės: gal galite nerūkyti Kadagių slėnyje?
"Facebook" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

ALGIS

Geriausia iš vis nesilankyti ten , -nebus šiukšlių , nebus ir kalbų , O TAI ŽURNALIŪGOMS niekas negerai .

:)

Statykit siukslines nebus bedu, verkia gamtininkai.... Vaiku darzelis...

visur rūko ir ŠIUKŠLINA,ir ne tik ....

degradavę,savanaudžiai-VELTĖDŽIAI ---KONSERVATORIAI,-----juk jų EGZISTENCIJA eina į pabaigą, tad APDERGS miestą kiek tik galės
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS