Gatvių sankirtoje išmetė šunį: kauniečiai vairuotojui siunčia pliūpsnį keiksmų | kl.lt

GATVIŲ SANKIRTOJE IŠMETĖ ŠUNĮ: KAUNIEČIAI VAIRUOTOJUI SIUNČIA PLIŪPSNĮ KEIKSMŲ

Pirmadienio popietę virtualioje erdvėje pradėjo masiškai plisti nuotrauka, kurioje užfiksuotas Kauno gatvėmis besiblaškantis šuo.

Palydėjo į šalikelę

Anot nuotrauką paskelbusio Evaldo, gatve lekiantis šuo buvo užfiksuotas Šiaurės prospekto pradžioje. 

Urode, kuris Šiaurės prospekto pradžioje esančioje gatvių sankirtoje šunį paleidai iš mašinos, kad tu pastiptum, – įvykį matęs vyras vos tramdė emocijas.

Portalui kaunietis papasakojo ir daugiau detalių apie maždaug 11 val. nutikusį nemalonų incidentą. 

„Stovėjome gatvių sankirtoje ir atkreipiau dėmesį, kad priekyje, už kelių mašinų nuo mūsų, prasivėrė automobilio durys. Buvo gan keista. Užsidegus žaliam šviesoforo signalui, automobilis pradėjo greitai važiuoti. Gaila, bet nesimatė automobilio valstybinių numerių. Pradėjus judėti mašinoms, pamatėme viduryje gatvės besiblaškantį šuniuką. Jeigu mūsų automobilyje nebūtų sėdėjęs vaikutis, tai to vairuotojo automobilį būtume taranavę“, – pasakojo Evaldas, su mama ir seserimi auginantis du šunis – vieną paimtą iš gatvės, o kitą – iš prieglaudos. 

Užsidegus žaliam šviesoforo signalui, automobilis pradėjo greitai važiuoti.

Anot pašnekovo, jis su drauge, kuri ir vairavo automobilį, prie likimo valiai palikto šuns stabtelėjo. „Įjungę avarinio sustojimo signalą palydėjome šuniuką į kelkraštį. Tuomet sustojo dar vienas automobilis. Dar bandėme vytis keturkojį palikusį automobilį, tačiau nesėkmingai. Kelyje buvo per daug automobilių“, – pasakojo kaunietis.

Apšaukė dvasios ubagu

Internautai vairuotoją, negailestingai pasielgusį su gyvūnu, kaipmat apšaukė dvasios ubagu, bjaurybe, parazitu.

Tiesa, pasitaikė ir kitų nuomonių. Tai gerai, kad paleido, o ne pririšo kur miške... Šuniukas bent jau laisvas, gal kas nors priglaus“, – teigė Greta. Toks internautės pasvarstymas daugeliui tautiečių nepatiko.

„Prasideda senų augintinių išmetinėjimas ir mažų gyvūnėlių paieškos. Juk Kalėdos artėja. Kažkoks beprotnamis darosi“, – rašė Simona. 

Virtualioje erdvėje taip pat užvirė diskusija, ką tokiu atveju reikėtų daryti įvykio liudininkui. „Liudininkas kaltas: šuniuko šeimininką praganė, nesivijo, šuniuko nepaėmė, likimo valiai paliko“, – piktinosi vienas internautas. Kiti internautai rašė, kad iškart po įvykio ėjo šuniuko ieškoti, tačiau Šiaurės ir Pramonės prospektuose jo surasti nepavyko.

Patarė, ką daryti

Gyvūnų prieglaudos „Lesė“ Kauno skyriaus vadovė Eglė Baležentienė patarė, ką daryti žmogui, pamačiusiam neseniai išmestą gyvūną. Anot specialistės, įvykio liudininkui pirmiausiai apie incidentą reikėtų pranešti policijai. Tiesa, tuomet turėtų būti užfiksuoti automobilio, iš kurio buvo išmestas gyvūnas, valstybiniai numeriai. Pamačius tokį incidentą rekomenduojama jį nufilmuoti. Pavykus pagauti gyvūną, patariama jį nuvežti į gyvūnų prieglaudą ar iškart iškviesti to miesto gyvūnų karantinavimo tarnybą – jie gaudo benamius gyvūnus ir vežasi į prieglaudą. Kaune, anot specialistės, reikėtų skambinti į gyvūnų globos tarnybą „Nuaras“.

Niekada negalima bėgti ar pulti prie šuns, nes keturkojis gali sureaguoti skirtingai: arba šuo nuo žmogaus bėgs, arba jis gali atsisukęs pulti.

Paklausus, kaip elgtis su paliktu ir išsigandusiu gyvūnu pačiam liudininkui, kad nekiltų pavojus pačiam žmogui, E. Baležentienė negailėjo patarimų.

„Į šunį niekada netieskite rankų, nes iš baimės net ir neagresyvus šuo gali jus pulti. Link jo artėkite atsitūpus – šuo mato iš apačios, tad kuo žmogus yra didesnis, tuo šuo gali jausti didesnę grėsmę. Išsigandusį keturkojį prisišaukti rekomenduojama atsitūpus. Nors kelias minutes vertėtų užmegzti kontaktą, sekti gyvūno reakciją: gal jis elgiasi draugiškai, tarkim, bando prie žmogaus artėti, vizgina uodegą. Niekada negalima bėgti ar pulti prie šuns, nes keturkojis gali sureaguoti skirtingai: arba šuo nuo žmogaus bėgs, arba jis gali atsisukęs pulti“, – aiškina specialistė. 

E. Baležentienė pripažįsta, kad pastaruosius kelerius metus padaugėjo atvejų, kai žmonės atsikrato gyvūnų.

Portalas kauno.diena.lt rudens pabaigoje jau rašė, kad neatsakingi šeimininkai gatvėse ne tik atsikrato gyvūnais, bet ir gatvėje juos treniruoja. Tuomet netoli Pastrėvio kaimo (Kaišiadorių rajonas) moteris nufilmavo gatve nemažu greičiu važiuojantį automobilį ir paskui jį lekiantį, pavargusį šunį.

Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 310 straipsnį, tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų. Administracinių nusižengimų kodekso 346 straipsnyje numatoma, kad žiaurus elgesys su gyvūnu, gyvūno kankinimas užtraukia baudą nuo 50 iki 1,2 tūkst. eurų. Padarytas pakartotinai, nusižengimas užtraukia baudą nuo 1,2 tūkst. iki 1,75 tūkst. eurų. Žiaurus elgesys su gyvūnu, gyvūno kankinimas, kai dėl to gyvūnams gresia žūtis ar suluošinimas, užtraukia baudą nuo 300 iki 1,75 tūkst. eurų. Pakartotas nusižengimas užtraukia baudą nuo 1,75 tūkst. iki 2,3 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

stano

Tikras šunsnukis.Duoti baudą.1000

.........

Cia keli pakomentave tai tokie patys atmatos kaip ir tas ismetes suni. Gal patys taranuokit sienas, reiketu visus miske pririst ir palikt jus pacius, psichopatai kazkokie....

zelemunčikas

Durnas ,,taranas''paskiedė vaizdelį,o dar už jį durnesni komentuoja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS