Į Vatikaną išskubėjo ir Kauno vadovai | kl.lt

Į VATIKANĄ IŠSKUBĖJO IR KAUNO VADOVAI

Vyskupai bei Kauno miesto vadovai išvyko trumpos kelionės į Vatikaną, kur padėkojo popiežiui Pranciškui už šiltą susitikimą su Lietuvos žmonėmis.

Pagrindinis vizito tikslas – Bendroji audiencija pas Popiežių Pranciškų, kurioje dalyvavo jo vizito Lietuvoje organizacinė grupė.

"Man džiugu pasveikinti piligrimus iš Lietuvos, atvykusius kartu su vyskupais padėkoti man už neseniai vykusią mano kelionę į tą šalį. Sveikinu taip pat ir Popiežiškosios lietuvių Švento Kazimiero Kolegijos bendruomenę, švenčiančią 70-ies metų jubiliejų! Brangūs broliai ir seserys, mielai prisimenu kelionę į Lietuvą ir dėkoju jums visiems už svetingumą! Viešpats tedrąsina jus ir telaimina!" – teigė popiežius.

Į Vatikaną padėkoti popiežiui išvyko Kauno arkivyskupas Lionginas Virbalas bei vyskupas emeritas Sigitas Tamkevičius. Prie vyskupų delegacijos prisijungė ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis bei savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Kauno arkivyskupijos atstovas spaudai Darius Chmieliauskas paaiškino, kodėl popiežius išskyrė Švento Kazimiero kolegiją.

"Tai yra tokia kolegija, kurioje net sovietmečiu iš viso pasaulio lietuviai kunigai važiuodavo studijuoti. Taip pat trečiadieniais vyksta popiežiaus bendroji audiencija, tad buvo padėkota popiežiui už vizitą Lietuvoje. Padėka buvo žodžiu, malda ir šypsena. Tai toks labiau simbolinis gestas. Ketvirtadienį šia proga Maria Maggiore bazilikoje Romoje buvo lietuvių kalba aukojamos Mišios", – pasakojo Kauno arkivyskupijos atstovas spaudai Darius Chmieliauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

zodziu dykaduoniai vyskupai

ne ligonius lanko ,bet tik gastroliuoja uz bobuciu suaukotus paskutinius euriukus.

...

"Prie vyskupų delegacijos prisijungė ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis bei savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas" - na, Krabas varė už Broškę pasimelst, o tas antrasis?..

kauniete-suvalkiete

Gerbiu S.Tamkeviciu ---kaip puiku ZMOGU .bet visa ,kas vyksta religinese sandraugose? Tushtybes muge,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS