Idėjų konkurse „Kauno akcentai“ – trys naujovės menininkams | kl.lt

IDĖJŲ KONKURSE „KAUNO AKCENTAI“ – TRYS NAUJOVĖS MENININKAMS

  • 12

Kauno miesto savivaldybės rengiamas meninių idėjų konkursas „Kauno akcentai“ metų pabaigą pasitinka stipriai atsinaujinęs. Konkurso programa papildyta gatvės menu, supaprastintas paraiškų teikimas, o į konkursą menininkai galės aplikuoti ištisus metus.

Atsižvelgus į menininkų bendruomenės poreikius, „Kauno akcentų“ programa papildyta nauja sritimi. Nuo šiol bus finansuojami ne tik šviesos instaliacijų ir dizaino projektai, bet ir gatvės meno idėjos.

„Gatvės menas – svarbi Kauno identiteto dalis. Todėl jos įtraukimas į „Kauno akcentus“ buvo būtinas sprendimas. Komisijos patvirtintos idėjos gaus miesto finansavimą, o netrukus padėsime spręsti ir dar vieną gatvės menininkams kylantį sunkumą – sienų radimo klausimą“, – teigė Kauno vicemeras Andrius Palionis.

Pateikti idėjas bus paprasčiau

Patvirtinta ir dar viena „Kauno akcentų“ naujovė, idėjų autoriams palengvinsianti paraiškų teikimo procesą. Nebelieka laiko apribojimų projektų teikimui – nuo šiol idėjos bus priimamos visus metus, todėl tikimasi sulaukti dar daugiau paraiškų, kurios garantuotų spartesnį kokybiškų akcentų atsiradimą mieste.

Supaprastinta ir paraiškų teikimo procedūra. Nuo šiol paraiškos bus teikiamos elektroniniu būdu interneto svetainėje.

Įgauna pagreitį

„Kauno akcentai“ yra trečius metus iš eilės vykstantis, analogų Lietuvoje neturintis idėjų konkursas. Jo dalyviai savo darbais gali papuošti įvairias Kauno vietas, svarbiausia – unikalumas, savitumas, originalumas ir bendra kūrinio dermė su aplinka.

„Planeta X“, „Degantys akmenys“, „Lenktynės“ – tik maža dalis miestą puošiančių meno kūrinių. Nuo programos pradžios įvairiose miesto vietose jau atsirado 17 akcentų, o artimiausiu metu bus įgyvendinta dar 18 projektų. Prie visų patvirtintų idėjų realizavimo prisideda Kauno miesto savivaldybė. Daugiau informacijos apie konkursą galima rasti čia.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Margarita

Tiesa DAR APIE VIKSVAS PRIE PILIES ŽIEDO. Mūsų tėvai ir seneliai pelkes sausino ir tokias viksvas naikino, nes būtų purve paskendę, o dabar miesto centrus nori pelkėmis paversti- viksvų prisodina. NA IR GROŽIS, KAŽKOKIA NESĄMONĖ. Dar skaičiau VIENYBĖS AIKŠTĖJE VIKSVŲ PRISODINS, KAD PAMIRŠTUME KAIP NORMALIOS GĖLĖS ATRODO. IR KAS DABARper „SPECIALISTAI“ DIRBA MIESTO APŽELDINIME, KAD TAIP NIEKO NEIŠMANO apie MIESTO PUOŠYBĄ. BE TO JUK MIESTAS PUOŠIAMAS GYVENTOJAMS, O NE sau pačiam. Tie, kam tai gražu gali VIKSVOMS PUOŠTI SAVO INDIVIDUALIUS KIEMUS, O NE VISUOMENINES ERDVES. SIAUBAS.

Margarita

Baisūs šitie surūdiję arkliai,tikrai rūdys miesto nepuošia. ABSURDO TEATRAS. Geriau jau pasirūpintų autobusų stotelėmis, nes jų stogai neuždengti nuo saulės jokia medžiaga, skaidrūs, o vasaros dabar karštos, teisiog tvankios, žmogus gali gauti saulės smūgį atsisėdęs ant suoliukų belaukdamas autobuso, nes medžių, kurie teikė pavėsį jau nėra. JIE BARBARIŠKAI IŠRAUTI. BAISI BETVARKĖ ŠITAME KAUNE IR NĖRA ČIA KUO GIRTIS. DAR VAMZDĮ SURŪDIJUSĮ UŽ MILIJONUS PASTATYS-TIKRAS MENAS.

Patinka

Labai įdomu ir gražu!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS