Jaunieji šokėjai iš Kauno – pasaulio čempionai | kl.lt

JAUNIEJI ŠOKĖJAI IŠ KAUNO – PASAULIO ČEMPIONAI

Pasaulio šokių čempionate kauniečiams net du kartus skambėjo himnas. Mažieji šokėjai iš Kauno įveikė kitų tautų atstovus ir namo parvežė du auksinius medalius.

Geriausi šokėjai

25 metus gyvuojantis kauniečių šokių kolektyvas "Demo kids" pasaulio šokių čempionate "World Championship in Modern Dance Sport 2018", kuris vyko Pulos mieste, Kroatijoje, tapo laisvojo šokio stiliaus čempionais. Kolektyvui vadovauja choreografė Deimantė Ūsienė.

Čempionate kolektyvui atstovavo dvi komandos: "Mode" ir "Demo". Mažieji "Mode" komandos šokėjai laimėjo pirmą vietą "Free Dance Formation Mini" kategorijoje (7–9 metų amžiaus grupė). "Demo" grupė buvo nenugalimi "Free Dance Formation Youth" pogrupyje (10–13 metų amžiaus grupė). Kroatijoje vykusiame čempionate dėl geriausiųjų vardo susirungė iš septyniolikos pasaulio šalių atvykę jaunieji šokėjai.

Himną visi drebančiais balsais giedojome, jautėsi pasididžiavimas širdyje.

Pasiruošimo ašaros

Kauniečių šokių vadovė tikino, kad pasiruošimas buvo negailestingas, tačiau visos pastangos vertos laimėjimo.

"Konkursui ruošiamės visą sezoną, nes turėjome iškovoti teisę jame dalyvauti. Pirmiausia Lietuvoje reikėjo laimėti atrankinį konkursą. Pasaulio čempionate taip pat nežinai, kokios komandos atvažiuos. Šiemet buvo labai sunku, ypač vyresniosioms šokėjoms, nes buvo labai didelė konkurencija, stiprūs kolektyvai, parodę nuostabių pasirodymų", – kalbėjo šokių kolektyvių vadovė D.Ūsienė.

Anot jos, paskutinį mėnesį iki čempionato teko dirbti kiekvieną dieną. Gegužė buvo labai karšta, todėl ir fiziškai vaikams buvo sudėtinga atlaikyti, tad buvo ir išlietų ašarų. "Jos ir verkdavo, nes reikėjo labai daug ištvermės, kaip didiesiems sportininkams prieš olimpiadą. Pasiruošimo metu sunku ne tik vaikams, bet ir vadovams bei tėvams, nes visi aukojasi dėl bendro tikslo. Todėl ir per patį pasaulio čempionatą vaikai atidavė visas jėgas iki galo tam, kad iškovotų kuo aukštesnes vietas, nes tikrai būtų buvę gaila įdėto darbo", – apie sunkų laikotarpį pasakojo choreografė.

Ji tikino, kad reikėjo nemažai pastangų ir dėliojant šokių kompozicijas, nes pasaulio čempionate dalyvavę mažųjų kauniečių šokių kolektyvo nariai nėra gimnastai. Iš kitų šalių atvyksta atstovai, kurie puikiai valdo gimnastikos elementus ir gali pademonstruoti akrobatinių triukų, kauniečiai mokosi tik šokio meno.

"Kitoms tautoms, kurios yra labai judrios, galbūt paprasčiau yra sujungti šokį ir gimnastiką, o mes nedarome jokių salto, kitus gimnastikos triukus darome minimaliai, nes esame šokių kolektyvas. Mums reikėjo rasti kitą takelį į komisijos širdis ir taip juos pakerėti", – sakė šokių vadovė.

Džiaugsmo banga

D.Ūsienė tikino, kad, iškovojus pirmąsias vietas, vėl pasirodė ašaros, tik šį kartą laimės. "Kada įdedi tiek daug darbo, labai smagu gauti įvertinimą. Tai bendras vaikų, tėvų ir vadovų darbas, todėl po to visi verkėme iš džiaugsmo. Himną visi drebančiais balsais giedojome, jautėme pasididžiavimą širdyje", – apdovanojimų akimirką prisiminė šokių vadovė.

Džiaugsmo vaikų pasiekimais neslėpė ir tėveliai. Kroatijoje jaunųjų Kauno šokėjų laukė didelis išbandymas, todėl tėvai viską išgyveno kartu.

"Vaikų emocijos labai didelės. Mes vieną dieną laimėjome antrą vietą, o kitą – pirmą. Mamos viso taip pat verkė, kai Lietuvos himną grojo. Įspūdžiai labai dideli, nes buvo daug žmonių, kolektyvų, jautėsi ir nuovargis, bet tikrai mergaitės išeidavo į sceną jausmingai ir su griausmu", – pasakojo jaunosios šokių čempionės mama Aušra Majauskienė.

GALERIJA

  • Džiaugsmas: mažieji „Mode“ komandos šokėjai nurungė kitus 7–9 metų vaikus.
  • Laimėjimas: kauniečiai iš Kroatijos parvežė net dvi taures.
Deimantės Ūsienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

as

Gintarveidi uostyk kabancius !!!

Saulius

Vietoj to kad pasidžiaugti vaikų laimejimais ,net ir čia įterpiamas meras.Matyt rašiusieji gula ir keliasi su neapykanta Kauno merui

Algis

Sveikinu.Saunuoliai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS