Kada neliks apgriuvusių sandėliukų? | kl.lt

KADA NELIKS APGRIUVUSIŲ SANDĖLIUKŲ?

Jeigu savivaldybei pavyks sutarti su keliais Smalininkų gatvės gyventojais, šioje gatvėje turėtų nebelikti senų apgriuvusių sandėliukų.

"Norime juos nugriauti. 88 proc. tų sandėliukų priklauso savivaldybei, o 12 proc. – šešiems gyventojams. Du iš jų nelabai nori atsisveikinti su sandėliukais. Gal jie mato kitokią viziją", – svarstė savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Gal sandėliukų savininkai tikisi šioje vietoje ką nors statyti? G.Petrauskas sako, kad pagal esamą senų sandėliukų plotą, toje vietoje žmonės vargiai ką pastatytų. "Nugriovus tiesiog būtų erdvesnis kiemas gyventojams ir sutvarkyta aplinka", – pastebėjo savivaldybės administracijos vadovas.

Pasak G.Petrausko, šie sandėliukai – senų laikų palikimas savivaldybei, kuriai sovietmečiu greičiausiai priklausė butai gretimuose namuose. "Nežinau, iš kur jie užsilikę, bet dabar gretimuose namuose savivaldybei priklausančių butų nėra", – tikino direktorius.

Jeigu visi gyventojai nenorės atsisveikinti su medinėmis būdelėmis, savivaldybė vis tiek pasiryžusi nugriauti bent jau jai priklausančią statinių dalį. "Tokiu atveju pagal proporcijas reikėtų pasidalyti, ir mes savo nugriausime, bet problema liktų neišspręsta. Vis dėlto, reikia bendro sutarimo", – vylėsi G.Petrauskas.

Kieme prie senų sandėliukų prieš kelerius metus išdygo du nauji daugiabučiai, tad apgriuvusių ir apleistų statinių kaimynystė naujakurių, atrodo, nedžiugina.

"Kauno diena" jau ne kartą rašė, kad vairuotojams nepaisant ties Smalininkų gatvės sankryža su Nemuno gatve atsiradusio ženklo "Motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas", gyventojai užtvėrė gatvę senomis padangomis. Policijos pareigūnai patvirtino, kad tai neteisėta, o savivaldybės specialistai piktinosi, kad taip šiukšlinamas miestas. Ypač siaura akmenimis grįsta gatvelė buvo patogi patekti į Karaliaus Mindaugo prospektą, siekiant išvengti spūsčių Birštono gatvėje. Dabar padangų neliko, bet gatvė vis tiek užtverta betono luitais.

GALERIJA

  • Kada neliks apgriuvusių sandėliukų?
  • Kada neliks apgriuvusių sandėliukų?
  • Kada neliks apgriuvusių sandėliukų?
Elijaus Kniežausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Tada,

kai jie sugrius, ar kas nors netyčia juos nugriaus...

Griauti

Būtina pagaliau nugriauti visokius sandėliukus ir garažiukus. Vietoj jų atsirastų jaukūs skvereliai su suoliukais, gal ir kelios papildomos vietos automobiliams ar net tinkamas sklypas naujam namui.

Šito "grožio" kaimynas

Aišku, kad reikia griauti. bet problema tame, jog savivaldybė pati yra apsileidusi, tai kažkaip ir neišeina bausti kitų apsileidusių savininkų. Susitvarkytų savo dalį, tai tuos nesutinkančius tvarkyti būtų galima nesunkiai pastatyti į vietą. Ir dar reikėtų jiems aiškiai pasakyti, kad nefantazuotų apie kažkokią galimą naudą iš tos vietos miesto centre. O tai vienas iš tų erelių net buvo sugalvojęs įgyjamosios senaties būdu per teismą viską užsigrobti. Žmonių fantazijos beribės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS