Kai vakarėlis tapo didžiai svarbus mažajam žmogučiui | kl.lt

KAI VAKARĖLIS TAPO DIDŽIAI SVARBUS MAŽAJAM ŽMOGUČIUI

Artėjant šventiniam laikotarpiui, smagių susibūrimų pasiūla  išties nemaža, tačiau neretai po jų ima kiek graužti sąžinė dėl be tikslo praūžto laiko. Tam, kad smagiai praleistos akimirkos dar ir įgautų didžiulę reikšmę vienam mažam žmogučiui, šaunūs kauniečiai suorganizavo prasmingą vakarėlį.

Mažojo Vincento kelias

Kokteilių bare "Kamerinis" vyko labdaringas aukcionas, kurio metu surinktos lėšos padės itin reta ir sunkia liga sergančiam septynerių Vincukui.

Pagrindinis šio renginio herojus – septynmetis Vincentas, sergantis sunkia genetine liga – x-recesyvyne Chondrodysplasia punctata / (CDPX1). Dėl savo būklės Vincentas sunkiai juda, yra kelis kartus per dieną kateterizuojamas, jau ketverius metus gyvena su titaniniais stuburo implantais.

Per šiuos metus jam teko išgyventi kojų̨ operaciją̨, šešias stuburo operacijas, daugybę̨ klinikinių̨ tyrimų̨ su narkoze ir ilgas reabilitacijas. Nepaisant visų̨ išvardytų ir kitų daugybės negalių̨, berniuko intelektas aukštas, jis smalsus, linksmas, komunikabilus, linkę̨s domė̇tis naujovė̇mis.

Laukia septinta operacija

Vakaro metu surinkti pinigai išties pravers Vincento šeimai, nes netrukus berniuko laukia septinta sunki stuburo operacija. Be to, dėl ligos Vincentui reikalingos slaugos ir priežiūros priemonė̇s, sauskelnė̇s, kateteriai, dezinfekantai, tvarsčiai, specialios  paklodė̇lė̇s, speciali maudymosi apranga, dėl nesusiformavusios kaulinės nosies kuprelė̇s – individuliai jam pritaikyti akiniai, klausos technika ir jos priežiūros priemonė̇s. O kur dar medikamentai ir nuolatinė̇s kelionė̇s į gydymo ir reabilitacijos įstaigas, kitos nepigios gydymo ir sveikatos palaikymo paslaugos.

Idėja suorganizuoti renginį, galintį palengvinti Vincento ir jo šeimos gyvenimą, kilo artimai berniuko tėvų bičiulei Betai Kondratenkaitei. Kartu su seserimi atidariusi barą "Kamerinis", moteris pastebėjo, kad čia renkasi geraširdžiai žmonės, tad kilo mintis suorganizuoti labdaringą aukcioną.

Betos idėja netrukus užsidegė ir pažįstami menininkai ir kūrėjai, noriai ėmę steigti aukciono prizus.

Surinkta suma – pagalbai

Prie aukciono organizacijos Beta pakalbino prisijungti ir seserį Nomedą Kondratenkaitę, bičiules Agnę Skripkinaitę, Doviliją Torrau ir Kristiną Lisauskę. Taip pat itin geranoriškai šią idėją priėmė Kamerinis teatras, visiškai neatlygintinai suteikęs savo erdvę aukcionui. Taip bendromis jėgomis, maždaug po mėnesio  planavimo, įvyko labdaros aukcionas.

Renginio metu surinkta 4 800 eurų. Brangiausias per jį parduotas daiktas – menininkės Gios Ram paveikslas (650 eurų), taip pat itin daug dėmesio susilaukė fotomenininko Igno Maldžiūno darbai, dizainerės Dianos Kuzmickaitės džemperis, "Gėda Pelėda" rankinė.

Aukciono organizatoriai, paskatinti tokios sėkmės, tikina ir kitais metais būtinai rengsiantys panašų vakarą, skirtą ne tik gerai praleisti laiką, bet ir padėti, nepaisant sunkios ligos, gyvenimu besidžiaugiančiam Vincentui. O tie, kurie nori nieko nelaukdami pagelbėti berniukui, tai padaryti gali paaukodami fondui "Natus Vincere".

Apie fondą "Natus Vincere"

Kodas: 304490857;

Buveinės adresas: Kauno m. sav. Kauno m. Perkūno al. 42;

Atsisk. sąsk. Nr. AB Swedbank bankas LT88 7300 0101 5155 3115.

GALERIJA

  • Kai vakarėlis tapo didžiai svarbus mažajam žmogučiui
  • Kai vakarėlis tapo didžiai svarbus mažajam žmogučiui
  • Kai vakarėlis tapo didžiai svarbus mažajam žmogučiui
  • Kai vakarėlis tapo didžiai svarbus mažajam žmogučiui
SL studijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS