Karaliaus Mindaugo prospekte – spąstai vairuotojams | kl.lt

KARALIAUS MINDAUGO PROSPEKTE – SPĄSTAI VAIRUOTOJAMS

Judrioje Kauno gatvėje – Karaliaus Mindaugo prospekte – pastatyti nauji kelio ženklai, pakoregavę automobilių statymo vietas. Vairuotojai ženklų nepastebi ir jau renka baudas.

Vairuotojai buvo įpratę prieš dabar jau griaunamą „Respublikos“ viešbutį palikti savo automobilius ir keliauti į miesto centrą, tačiau prieš kelias dienas čia pastatytas naujas kelio ženklas, nurodantis, kad šioje vietoje stovėti draudžiama. Automobilių parkavimo vietos dabar prasideda toliau. Ženklo nepastebėjusiems vairuotojams tenka paploninti piniginę.

„Visą laiką ten statydavau, nes Karaliaus Mindaugo prospekte galima palikti automobilį nemokamai. Tai ir pirmadienį atvažiavau, pamačiau, kad laisva vieta ir pastačiau automobilį, o ženklo nepastebėjau. Gavau minimalią baudą“, – pasakojo kaunietė Aistė.

Atvažiavus nuo A.Mickevičiaus gatvės ir įsukus į Karaliaus Mindaugo pr., anksčiau buvo galima beveik iš karto parkuoti automobilius, tačiau dabar stovėjimo vietos – tolėliau. Dėl biurų pastato statybų automobilių statymo atkarpa sumažėjo maždaug septyniomis vietomis.

„Ženklas „Stovėti draudžiama“ yra šiek tiek už greitėjimo juostos. Ten, kur yra Spaustuvininkų gatvės tąsa, prasideda statybos. Kalbu ne apie „Respubliką“, o šalia vykdomas statybas. Čia planuojama parkavimo aikštelė, per ją susijungs Spaustuvininkų g. ir Karaliaus Mindaugo prospektas. Ten, kur dabar pastatytas draudžiantis stovėti kelio ženklas, atsiras įvažiavimas į teritoriją. Tiesiog nuo šiol automobilius reikia statyti toliau“, – situaciją aiškino savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Kauno miesto savivaldybė iš anksto nepaskelbė apie šią naujovę. P Keras atšauna, kad vairuotojai turėtų patys stebėti kelio ženklus.

„Neleistinoje vietoje automobilius pastačiusius vairuotojus pirmiausia stengiamės įspėti. Spalio 28 d. Karaliaus Mindaugo prospekte įspėta 18 vairuotojų, o spalio 31–lapkričio 2 d. ženklų nepaisę vairuotojai nubausti  administracinėmis nuobaudomis. Tokių buvo 21", – trečiadienį popiet  portalui kauno.diena.lt sakė Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Vytautas Jurkevičius.

GALERIJA

  • Nauji ženklai
  • Nauji ženklai
  • Nauji ženklai
  • Nauji ženklai
  • Nauji ženklai
  • Nauji ženklai
  • Nauji ženklai
Elijaus Kniežausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Vairuotoja

Cia dar nieko, as pasistaciau masina kur zenklas leido ten stoveti nebuvo nurodyta nei kad mokamai nei kad rezervuota, o grizusi radau baudos lapeli, paskambinau manes niekas nenorejo klausytis aiskino kad rezervuotos vietos ir pan, nors jokiu zenklu nebuvo kad rezervuota. Va tau ir zenklai..

jokių įspėjimų nėra

„Neleistinoje vietoje automobilius pastačiusius vairuotojus pirmiausia stengiamės įspėti". Niekas nesistengia įspėti vairuotojų, ir niekas neįspėja, iškart baudžiami. Reikėjo įspėti spaudoje, argi tai sunku padaryti?

Geltona linija

Yra Kaune vieta kur negalioja jokios geltonos linijos nei kelio ženklai. Tai Ašmenos 1 oji prie 10 ir 14 namų. Niekas nepadeda, net policijos vadas nesugeba suvaldyti situacijos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS